Fuat Oktay açıkladı: Can kaybı 3 bin 432'ye yükseldi!

Fuat Oktay açıkladı: Can kaybı 3 bin 432'ye yükseldi!
Deprem bölgelerine ilişkin son bilgileri paylaşan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar can kaybının 3 bin 432'ye, yaralı sayısının 21 bin 103'e yükseldiğini açıkladı.

Deprem bölgelerine ilişkin son bilgileri paylaşan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar can kaybının 3 bin 432''ye, yaralı sayısının 21 bin 103''e yükseldiğini açıkladı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar "Bölgede olumsuz hava koşulları devam ediyor. Bölgede 10 gemi görevlendirildi. İskenderun Limanı''ndan vatandaşlarımız hastanelere sevk ediliyor. 54 hava unsuru görev yapıyor. Şu ana kadar 154 sorti yapıldı. Haberleşme ile ilgili bir takım enerji kesintileri olduğunu biliyoruz, müdahale ediliyor. Beslenmeyle ilgili 85 hizmet aracımız var. Kent ve ilçe merkezlerinde hizmet veriliyor. Psikososyal destek hizmeti de bakanlığımız tarafından yapılmaya başlandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise depreme ilişkin şöyle konuştu:

4 bin 191 iş makinesi sahada. 12 bin 181 arama kurtarma personeli sahada. Özellikle Adana Havalimanı lojistik üssü haline dönmüş durumda. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman''a sevk ediyoruz. Hava şartları bozmazsa ilave ekipleri sahaya göndereceğiz. 14 ülkeden 3 bin 294 personel geldi. İlgili yerlere sevk aşamasında. Barınmada tüm Türkiye çapında çadırlarımız ve battaniye, yatak, mutfak setleri, yastık-çarşaf setleri sahaya iletilmeye çalışılmakta. Tipiden dolayı yolların yoğun şekilde kapanıyor olmasından kaynaklı, havayolu aracılığıyla ihtiyaçların intikalini önceliklemiş durumdayız.

GAZİANTEP’TE CAN KAYBIMIZ 468''E ULAŞTI

Gaziantep özelinde baktığımızda şu an itibarıyla 581 yıkık binamız var ve depremde can kaybımız 468''e ulaştı, 3 bin 570 yaralı vatandaşımız var. Enkazlardan onları kurtardık ve gerek Gaziantep merkez gerek yakın illerdeki hastanelerimiz, sahra çadırlarımızda tedavi altındalar. İlk andan itibaren emin olun yüzlerce ambulansımız, sağlık personelimiz, UMKE personelimiz bilfiil gerek sahra çadırlarında gerek hastanelerimizde vatandaşımıza her türlü tedavi imkanını sunma gayretiyle çalışıyorlar. Tabii ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı ve bu acı tarif edilemez.

“72 SAAT ÇOK KIYMETLİ”

İnşallah bu süreci ilk 24 saat, şimdi ikinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli. Enkaz altından vatandaşlarımızı biliyorsunuz daha önceki yaşadığımız depremlerde de 100. saatte dahi vatandaşlarımıza ulaşmıştık. Şu an bu manada arama kurtarma ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz, AFAD''ımız koordinasyonunda tüm enkaz alanlarında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor ve enkaz altından onları sağ salim çıkarma mücadelesini hep birlikte veriyoruz."

OSMANİYE GAZİANTEP YOLUNDA TRAFİĞE ÇIKMAYIN”

Kurum, Gaziantep''teki depremin ardından otoyolda kısmen çökmeler meydana geldiğini, ulaşımı D-400 kara yolundan dün kontrollü olarak sağladıklarını kaydederek şöyle devam etti: Orası da kaya düşmeleri nedeniyle ulaşıma kapalıydı. İlk önce o yolu açtık. Ardından bu yoldan hem bölgeye acil yardımın ulaştırılması hem İslahiye hem Nurdağı''na yardımları ve vatandaşlarımızın bu bölgeden tahliye süreçlerinin takibini gerçekleştirmiş olduk. İnşallah bu yolun ulaşıma açılması ki burayı dünden itibaren tedbirli, sadece yardım araçlarının bırakılması süreciyle bilfiil takip ediyoruz. Ve buradan da yine çağrımız mümkün olduğunca vatandaşımız D-400 kara yolunda Osmaniye Gaziantep yolunda mümkün olmadığı sürece burada trafiğe çıkmaması, zorunluluk halindeyse yardım ekiplerimize, ambulanslarımıza, AFAD''ımıza, iş makinalarını taşıyan ekiplerimize öncelik vermelerini hassasiyetle buradan rica ediyoruz.

İllere göre can kaybı sayıları ise şöyle: Kahramanmaraş 540, Hatay 872, Osmaniye 293, Adıyaman 720, Diyarbakır 92, Şanlıurfa 95, Gaziantep 485, Adana 146, Malatya 166, Elazığ 2. 

Kahramanmaraş''ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay''da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 3 bin 419''a yükseldi. Yaralı sayısı 20 bin 534, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar