Can Ataklı AKP'li Ömer Çelik'in mesajını okurken gülmeye başladı

Can Ataklı AKP'li Ömer Çelik'in mesajını okurken gülmeye başladı
Gazeteci Can Ataklı, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in ABD'de yaşanan olaylarla ilgili attığı tweetleri okurken birden gülmeye başladı.

TELE 1'de yayımlanan Kulis programını sunan gazeteci Can Ataklı, ABD’de başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği kongre oturumu sırasında Trump destekçilerinin, kongre binasına girmesini değerlendirdi.

Biden’ın resmen ABD Başkanı seçilmesini aktaran Ataklı, ABD'de yaşananlarla ilgili AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in yorumunu aktarırken gülmeye başladı. Ataklı bir süre gülmekten konuşamadı.

İŞTE O ANLAR: 

Ömer Çelik açıklamasında şunları söylemişti:  

"Dünyanın her yerinde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde de demokratik süreçlerin üstünlüğünü ve hukukun meşruiyetini savunuyoruz.

Herkes seçim sonuçlarını olgunlukla kabul etmelidir. Kesinleşmiş seçim sonuçlarını ve hukuku tanımayan eylemler meşru değildir.

Demokratik süreçleri ve kurumları kırılgan hale getirmek, bir topluma ve dünyaya verilebilecek en büyük zarardır. Şiddete başvurulması hiçbir şekilde kabul edilemez. Herkes halk iradesinin üstünlüğüne ve hukuka riayet etmelidir.

ABD’de yaşanan olaylarda seçim sonuçlarını tanımayıp şiddete başvuran protestolar yanlış ve hukuksuzdur. Demokratik süreçlerin üstünlüğüne karşı çıkmak meşru değildir. Şiddet asla bir hak arama yöntemi değildir. Herkesi demokratik değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz.”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar