Hulki Cevizoğlu ile Cübbeli Ahmet Hoca arasında imam kavgası

Hulki Cevizoğlu ile Cübbeli Ahmet Hoca arasında imam kavgası
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Hulki Cevizoğlu'nun canlı yayındaki sözlerine sert çıktı. 

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun CNN Türk canlı yayınındaki sözlerine Twitter hesabından tepki gösterdi. 

Hulki Cevizoğlu CNN Türk’teki yayında “Cübbeli Ahmet Hoca kendi cemaatinden birinin arkasında namaz kılar herhalde” ifadelerini kullandı. 

Bunun üzerine, Cübbeli Ahmet sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Hulki Cevizoğlu'nu milliyetçi olduğu için rastlarsam dinlerim, bu nedenle beni yanlış tanımasını istemem. Benim sadece kendi tarikatımdan olan İmamların peşinde namaz kıldığımı iddia etmiş. Fakat bu bana yapılan bir buhtandır.” diyen Cübbeli Ahmet, arkasında namaz kılacağı imamının kim olduğunun önemli olmadığını ifade etti. 

cubbeli-tweet-001.jpg

Cübbeli Ahmet şunları yazdı: 

"Hulki Cevizoğlu'nu milliyetçi olduğu için rastlarsam dinlerim, bu nedenle beni yanlış tanımasını istemem. Benim sadece kendi tarikatımdan olan İmamların peşinde namaz kıldığımı iddia etmiş. Fakat bu bana yapılan bir buhtandır.

Zira ben hangi vesileyle bir camiye rastlasam, orada bulunan imamın kimliğini, hangi cemaatten olduğunu hiç sorma lüzumu hissetmeden o imama iktidâ ederim.

Nitekim cuma namazlarını Acarkent'in camisinde kılmaktayım ki imam efendi İsmet Acar Beyfendi'nin tensibiyle aydın kişiliğinden dolayı tercih edilmiş bir hocadır.

Dolayısıyla biz ehli sünnet olarak sakallı-sakalsız demeden pantollu-şalvarlı ayrımı yapmadan sadece Müslüman olma kaydıyla her imama uyar ve Müslümanların cemaatini bölmeyiz.

Hatta Suudi Arabistan'da Vehhabî olduğunu bildiğimiz Mekke ve Medine imamlarının arkasında dahî cemaatle namaz kılmaktayız ki bunun binlerce şahidi bulunmaktadır. 

Dolayısıyla bir söz sarfederken tahminle değil de bilgi üzere konuşmak lazımdır, biz Hulki Bey'den böyle konuşmasını beklerdik. İnşaallah bundan sonra daha dikkatli davranır ve ilim üzere konuşur."

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar