Çamaşır makinesinin ömrünü 5 yıl daha uzatıyor! Makinenizde biriken kireçlere kesin çözüm

Çamaşır makinesinin ömrünü 5 yıl daha uzatıyor! Makinenizde biriken kireçlere kesin çözüm
Çamaşır makinesinin uzun süreli kullanımında kireç tutması durumunda bozulma gibi durumlar meydana geliyor. Peki kireçlenen makinaları hangi doğal yollarla temizleriz. İşte tüm detaylar haberin içinde...

Çamaşır makineleri zamanla kireçlenmeye ve eskisi kadar güzel ve temiz yıkamamaya başlar. Makinelere zarar veren kireçten hangi doğal yollarla kurtuluruz. Makinenin ömrünü en az 5 yıl uzatan bu yöntem kireçlenmeyi de bitiriyor.

Çamaşır makineleri yoğun miktarda su kullanan ve sık çalışan beyaz eşyalar olmaları nedeni ile zaman içerisinde kireçlenmeye başlar. Şebeke suyunun kireçli olmasından kaynaklı olarak makinenin iç aksamları kireç tutmaya başlar. Kireç çözücü olarak alınan kimyasallar da bu noktada işe yaramadığında doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

MAKİNELERİNDEN KİREÇLERİ SÖKÜP ATAN DOĞAL YÖNTEM

Çamaşır makinelerinde oluşan kireçleri gideren bu doğal yöntem makinenizin ömrünü en az 5 yıl daha uzatmaya yardımcı oluyor. İşte çamaşır makinelerinden kireçleri söküp atan doğal yöntem:

Çamaşır makinelerinde temizlik sağlayan ve makineyi kireçlerden arındıran doğal yöntem beyaz sirke ile karşımıza çıkıyor. Beyaz sirke güçlü asidik özellikleri sayesinde doğal bir temizlik üründür. Kireçlenmelere karşı kullanılan beyaz sirke ile tek yıkamada makinenizi ilk aldığınız haline yeniden döndürebilirsiniz.

Bu yöntemi kullanmak için tek yapmanız gereken makinenin deterjan gözüne 1 su bardağı beyaz sirke dökün ve yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Daha sonra makineyi bir kez de kısa programda ve yüksek sıcaklıkta bu kez sirke olmadan çalıştırın. Toplamda iki yıkamada makinelerdeki kireçlerden kurtulabilirsiniz.

images.jpg

beyaz-sirke-camasir-eaxl.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar