Çamaşır makinesine bu işlemi uygularsanız! 30 yıl ömrü uzar

Çamaşır makinesine bu işlemi uygularsanız! 30 yıl ömrü uzar
Günümüzde, çamaşır makinesi olmayan bir ev düşünmek oldukça zor. Çamaşırlarınızı içine atıyorsunuz, deterjan ekliyorsunuz, çalıştırıyorsunuz ve işte çamaşırlarınız tertemiz oluyor. Bu makinelerin fiyatları da hiç ucuz değil. Dolayısıyla, sahip olduğunuz makinelerin uzun yıllar boyunca size hizmet etmesini sağlayan yöntemleri sizler için araştırdık.

KAPI

İlk tavsiyemiz, her yıkama işleminden sonra makinenin kapısını daima bir miktar açık bırakır. Kapının kapatılması, içeride kalan suyun uzun süre kalmasına neden olur ve bu da tamburda küf ve bakteri oluşumuna yol açar. Kapının açık bırakılması, bu olasılığı en aza indirir.

TEMİZLİK

Çamaşır makinenizi yaklaşık olarak ayda bir temizlemelisiniz. Bunun için çamaşır makinesi temizleyicileri kullanmak en iyisi. Bu temizleyiciler, makinenizin içini iyice temizler ve kötü koku ve kir birikimini ortadan kaldırır. Temizleme işleminin ardından boş bir yıkama işlemi yaparak makinenin içini durulayın.

KONUM

Çamaşır makinenizin daima düz bir zeminde olduğundan emin olun. Eğer makineniz düz değilse, titreşimler zemininize zarar verir ve makinenin içindeki parçaların erken aşınmasına neden olabilir. Makinenin ayaklarını ayarlayarak düzeltmeye çalışın veya makinenin altına bir kontrplak parçası yerleştirerek titreşimleri emebilirsiniz.

HORTUMLAR

Çoğu çamaşır makinesi siyah kauçuk hortumlarla gelir. Bu hortumlar zamanla kırılgan hale gelebilir ve su sızıntısına neden olur. Bu nedenle, güvenliğiniz için daha dayanıklı paslanmaz çelik hortumlarla değiştirmeniz önerilir. Bu, gelecekte beklenmedik su sızıntılarından kaçınmanıza yardımcı olacak. Ayrıca, uzun vadede onarımlardan tasarruf etmenize de yardımcı olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar