Çalınan fonları kripto ile akladı

Çalınan fonları kripto ile akladı
İstihbarat şirketi Mandiant, Kuzey Koreli bir grubun çaldığı fonları aklamak adına kriptoya başvurduğunu belirledi.

Btchaber''de yer habere göre, İstihbarat şirketi Mandiant tarafından yayımlanan bir rapora göre, Kuzey Koreli grup APT43, çalınan fonları aklamak adına kripto hizmetlerini kullandı. Yayımlanan raporda, bunun grubun diğer ülkelere yönelik daha geniş siber casusluk hedefinin bir parçası olduğunu ve ana hedeflerden ikisinin ABD ve Güney Kore olduğu ifade edildi.

Raporda yer alınan ifadelere göre, APT38 gibi birincil olarak yönetime fon sağlamakla görevli diğer Kuzey Koreli grupların aksine, APT43 büyük ihtimalle bu tür operasyonları kendi operasyonlarını sürdürmek için yürütülüyor.

Bununla birlikte Mandiant, APT43’ün büyük bir ihtimalle çalınan Bitcoin’i hash kiralama ve bulut madenciliği hizmetleri için kullandığını ve bunun da “temiz Bitcoin” ile sonuçlanacağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ücret karşılığında, bu hash kiralama ve bulut madenciliği hizmetleri, alıcının orijinal ödemeleriyle herhangi bir Blockchain tabanlı bağlantı olmadan, alıcı tarafından seçilen bir cüzdanda kripto para madenciliği yapmak için kullanılan hash gücünü kullanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar