Büyükekşi resmen duyurdu: TFF Başkanlığı'na yeniden aday olacak mı?

Büyükekşi resmen duyurdu: TFF Başkanlığı'na yeniden aday olacak mı?
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, haziran ayında yapılacak seçimlerle ilgili ve MHK ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ajansspor’dan alınan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, haziran ayında yapılacak TFF seçimleri hakkında ve MHK Başkanı Lale Orta’nın görev süresi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılacak seçimde yeniden TFF Başkanlığı''na aday olacağını dile getiren Büyükekşi’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Futbol gündemi anlık hakem hataları ve büyük kitlelere hitap eden kulüplerimizin belirlediği/ etkilediği şekilde medyaya yansıyor. Oysa bu federasyon gerçekten çok çalıştı. Çok az zamanda çok önemli adımlar attık. 1,5 ay sonra kimin şampiyon olacağı tabi ki önemli. Futbolun coşkusu bu algı üzerinde seyrediyor. Ama inanın Türk futbolunun geleceği için enerji projesi, akademi projesi, alt liglerin sağlıklı işleyişi, finansal etkileşimler, kaynak yaratımları, modernize edilmiş bir futbol ekonomisi temmuz ayı geldiğinde tüm paydaşlar için bugün göründüğünden çok daha önemli olacak. Bu yüzden evet. Devam etmeyi düşünüyorum.

‘İYİ BULMUYORUM’

Hakem performanslarını Süper Lig seviyesinde yeteri kadar iyi bulmuyorum. Büyük kulüplerimiz olan olmayan her pozisyonu büyüterek, büyük taraftar kitleleri, medya elçileri ve sosyal medya akımı ile gündemi domine ederek, hatta sadece kendi maçları ile değil, rakipleri ile de ilgili bir propaganda yürüterek problemi olduğundan çok daha büyük hale getiriyorlar.

LALE ORTA AÇIKLAMASI

MHK Başkanı, bu işin doğası gereği sezon boyu kulüplerin, medyanın, taraftarın hedefindedir. Lale hanım da tıpkı önceki MHK başkanlarımız gibi hedef gösterilmektedir. Kendisi büyük baskı altında çalışıyor. Zaten sezonun ortasında bu görevi devraldı. Böyle bir süreçte kendisinin görevden alınması kesinlikle gündemimizde yok. TFF seçimleri haziran ayında yapılacak. Seçimlerde tüm kurulların görevleri sona eriyor ve seçim sonrasında yeniden oluşturuluyor.

‘TEK TEK İNCELİYORUZ’

Biz büyük bir titizlikle her haftanın tartışmalı pozisyonlarını tek tek inceliyoruz. Bazı konularda tavizsiz kararlar alıyoruz. Örneğin İstanbulspor-Antalyaspor ve Konyaspor-Adana Demirspor maçlarında son derece formsuz bir yönetim vardı. Hiç hata olmasın diye MHK, her detayı inceledikten sonra toplam 4 hakemimizin Süper Lig’in bu kritik sürecinde dinlendirmeye alınmasına karar verdi.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar