OVP'ye göre bütçede açık beklentisi 500 milyar liraya dayanıyor

OVP'ye göre bütçede açık beklentisi 500 milyar liraya dayanıyor
Orta Vadeli Program açıklandı, satır aralarından bütçe açığı çıktı. İşte o bütçe açığı 500 milyar liraya çıkması bekleniyor. Bütçe yılın ilk 7 ayında fazla vermişti ama son beş ayda işler değişecek gibi. Orta Vadeli Programa göre açık 500 milyar liraya yükselecek.

Kur Korumalı Mevduata ödenen paralar doğalgaz faturaları rüzgarı ters döndürdü. Bu yılın ilk 7 ayında bütçe fazla verirken, Orta Vadeli Programa göre bütçe açığı dev rakamlara çıkacağı öngörülüyor. Bu sonuç Orta Vadeli Programın satır aralarından çıktı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan OVP’de, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar TL fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar TL açık vermesi bekleniyor.

HARCAMALARDAKİ ARTIŞIN NEDENİ ENERJİ

TÜİK''in açıkladığı rakamlara göre enerji sektöründe yüzde 348,39''luk artış dengeleri bozuyor. Bununla birlikte bütçe harcamalarında hızlı artış bekleniyor. 22 yılının  ilk 7 ayında toplam 1 trilyon 483 milyar TL olan bütçe harcamalarının yılın tamamında 3 trilyon 134 milyar TL’ye yükselmesi bekleniyor. Bu da harcamaların artacağını gösteriyor

OVP, 7 ayda 1462 milyar TL olan bütçe gelirlerinin de yılın tamamında 2 trilyon 673 milyar TL’ye yükseleceğini işaret ediyor. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar