Bursa’da teyzesi çöp dolu odada 1 yıl kilitli tutmuştu! 10 yaşındaki çocuğun durumunda yeni gelişme

Bursa’da teyzesi çöp dolu odada 1 yıl kilitli tutmuştu!  10 yaşındaki çocuğun durumunda yeni gelişme
Bursa’da teyzesi tarafından 1yıl boyunca çöp dolu bir evde kilitli tutulan 10 yaşındaki çocuğun annesi konuştu.

Geçen yıl Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir apartmanda çöp dolu dairede baygın halde bulunan ve teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından 1 yıl boyunca alıkonulduğu iddia edilen Cem Muhammet A. annesinin yanına gönderildi.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-5577-dhaphoto3.jpg

“HERKES HAK ETTİĞİ YERDE ŞİMDİ”

Yeni taşındıkları evlerinde yeni bir yaşam kurduklarını ve eylül ayından bu yana anne-oğul birlikte yaşadıklarını söyleyen Yasemir Acar, telefonla şunları anlattı:

Yaz tatilinin ardından, okullar açıldıktan sonra Cem yanıma döndü. Biz o süreci devlete saygılı bir şekilde bekledik. Çocuğun fiziksel takibi var, psikolojik takibi yapıldı. Benim bunlara zaten gücüm yetmeyebilirdi. Devlet destek verdi sağ olsun profesyonel olarak. Benim de saygım sonsuz, baştan beri söylüyorum. Olması gereken oldu. Herkes hak ettiği yerde şimdi. Sınıf atlatma yapıldı şu anda 3’üncü sınıfta. 1’inci sınıftaydı ilk yıl, 1’inci sınıfı okudu, seneye de 5’e atlatılacak. Çok zeki, notları da çok başarılı. Seneye artık yaşıtlarıyla birlikte okuyacak. Matematiği çok iyi, süper. En yüksek notu matematik. Hatta geçen sınıf 2’ncisi oldu yapılan testte. Ben sözelciyim, o matematikçi.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-5577-dhaphoto2.jpg

16 AYDA 18 KİLO ALDI

Oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu, kilo alıp, boyunun uzadığını söyleyen Yasemin Acar, Cem Muhammet’in yaşadığı travmayı atlatmaya başladığını, psikolojik tedavisinin de sürdüğünü belirterek, “Bana söylenen şuydu, ‘Anlatana kadar soru sorma’ dediler. Ben de sormadım. İlk yaz tatilinde, ev iznine geldiğinde başka şeyler de anlattı.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-8013-dhaphoto11.jpg

Yemek verilmemesi, aç bırakılması dışında başka işkenceler de olduğunu. Onları açamıyorum, travma olarak tekrarlanmasın diye. Çok güçlü, çok metanetli bir çocuk, pek çok yetişkinden daha metanetli bir çocuk. Yetişkin gibi. Çok şükür baya yol katettik, çok şükür hayatta kaldı, başardık. Şu anda boyu 1,52, kilosu ise 35, hızlı kilo aldı” dedi.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-5577-dhaphoto1.jpg

İlk zamanlarda çok sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ve oğlunun hayatından bütün kötü anıları silmek istediğini belirten Yasemin Acar, hem kendi hem de oğlunun ismini değiştireceğini ifade etti.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-5577-dhaphoto6.jpg

Acar “Basında yapılan yanlış haberler vardı. Savcı linkleri istedi, biz teslim ettik. Gazete ve TV yayınlarına dava açtık, şu an dava sürecinde. Büyük tazminatları ödeyecekler. Yalan haber yapıp, benim evimin üzerine çöp ev fotoğrafı eklediler. Ondan sonra da hem psikolog hem de avukatlarım yayın yasağı getirdi.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-5577-dhaphoto8.jpg

Hala o yayın yasağı devam ediyor. Hatta daha sonra Google’dan haberleri sildireceğiz. Sonra da isim değişiklikleri olacak. İsimler değişecek. Cem’in hayatında ne kadar sıkıntı yaratan şey varsa her şey temizlenecek. Cem’in de ismini değiştireceğim” diye konuştu.

annesi-cop-evde-teyzesinin-alikoydugu-cem-muhammetin-ismini-degistirecek-8013-dhaphoto14.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar