Bursa'da 2 bin kişinin katılımı ile arabaşı şöleni yapıldı

Bursa'da 2 bin kişinin katılımı ile arabaşı şöleni yapıldı
Bursa'nın kültürel dokusunu zenginleştiren ve her yıl büyük bir heyecanla beklenen Arabaşı Şöleni, bu yıl da Marmara Yozgatlılar Federasyonu tarafından düzenlendi. Nilüfer ilçesinde gerçekleşen etkinliğe, il protokolünün yanı sıra 2 bin kişi katıldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu ve çeşitli partilerin ilçe başkan adayları gibi önemli isimlerin katılımıyla renklenen program, coşkulu bir atmosferde geçti.

Etkinliğin açılışında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, geleneklerin ve kültürün yaşatılmasının önemi vurgulandı. Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aslan Yozgat, bu tür etkinliklerin Bursa'da yaşayan hemşehrilerinin birbirleriyle kaynaşması için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bugün burada Yozgat'ın soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, mutluluklarımızı ve üzüntülerimizi paylaşmamıza vesile olan Arabaşı Şöleni için bir araya geldik. Her kaşıkta üzüntüler ve kederler hafifleyecek, mutluluklar artarak çoğalacak" dedi.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de konuşmasında Yozgat'ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, "Yozgat, bir ilim şehridir. Bir irfan şehridir. Şehitler ve gaziler şehridir. Onun için hem Türkiye'de hem de dünyanın her yerinde alnımız açık, başımız diktir. Vatanımızı sevdiğimiz için, devletimize bağlılığımız için, bu millete mensup olmaktan dolayı iftihar ettiğimiz için" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar