Burada çalışanlar paraya para demeyecek! Sadece 140 kişi istihdam edilecek petrol kadar değerli

Burada çalışanlar paraya para demeyecek! Sadece 140 kişi istihdam edilecek petrol kadar değerli
Petrol rezervleri ile ismini duyuran Şırnak’ta yeni bir servet kaynağı daha keşfedildi. Çalışmalara başlandı. İşte detaylar…

Türkiye'nin enerji sektöründeki atılımları devam ediyor. Şırnak ilinin Merkez ilçesi sınırları içinde kurulması planlanan Kömür Kırma, Eleme ve Depolama Paketleme Tesisi, Eloş Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilecek. Tesis, üretilecek malzemeleri satışa hazır hale getirecek.

Enerji Günlüğü’nde yer alan habere göre 8 milyon TL bütçeyle gerçekleştirilecek proje kapsamında 114,5 metrekarelik alana sahip olacak tesisin yıllık kapasitesi 395 ton olacak.

20200110-img-1915-jpg956e97-image.jpg

Tesiste yılda 300 gün boyunca üretim yapılması planlanıyor ve bu aşamada 140 kişi istihdam edilecek. İşe alınacak personel, faaliyet alanına yakın köylerden seçilecek.

Ruhsatlı ocaklardan getirilecek kömürler öncelikle stok sahasına boşaltılacak.

sirnak-silopi-maden-gocuk-3.jpg

Buradan kepçe aracılığıyla bunkere aktarılacak. Bunkerden gelen kömür, talebe bağlı olarak 0-10 mm, 10-30 mm, 30-60 mm, 30-70 mm ve 70 mm üzeri olmak üzere istenilen ebatta sınıflandırılacak.

whatsapp-image-2022-12-10-at-12-k3np.jpg

Kırma-Eleme Tesisine nakledilen hammadde, kırıcı yardımıyla birinci kademede kırılacak. Kırma ünitesinde besleyici bunker, çeneli kırıcı, titreşimli elek, merdaneli kırıcı, konveyör bantlar, ince cevher silosu ve elektronik dozaj bant kantarı bulunacak. Ardından paketleme işlemine geçilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar