Bülent Tezcan: 'Kılıçdaroğlu'ndan seçim günü o sözü bekledim'

Bülent Tezcan: 'Kılıçdaroğlu'ndan seçim günü o sözü bekledim'
Seçim sonrası CHP'de yükselen 'değişim' seslerine katılan CHP'li Bülent Tezcan yeni bir açıklamada bulunarak Kılıçdaroğlu'ndan seçim günü beklediği sözü duyurdu.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde ortaya çıkan olumsuz tablo sonrası CHP’de başlayan değişim beklentileriyle ilgili CHP eski Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan yeni açıklamalar geldi.

Seçimleri ve sonrasındaki değişim tartışmalarıyla ilgili konuşan Tezcan, Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamada; “Değişim önce liderlik değişimiyle başlar. Çünkü büyük değişimler liderlik değişimiyle başlamıştır. Samimi bir özeleştiri ve samimi bir değişime ihtiyaç var. Hesaplaşmadan çok yenilenmeye ihtiyaç var. Bunu yaparken de kendimizi ayrı tutarak değil. Topyekun önünü açmak gerekiyor” diye konuştu.

"BENİM BEKLEDİĞİM KILIÇDAROĞLU'NUN BIRAKMASIYDI"

Tezcan, seçimlerin kaybedilmesine ilişkin olarak, “Benim beklediğim sayın genel başkanın bırakmasıydı. Ancak ilk andan itibaren hem medyaya hem partiye verdiği mesajlar gitmemek üzerine kuruluydu. Bu da doğru değil” diye konuştu.

Tezcan, şu ifadeleri kullandı:

“Seçim bittiği gün beklediğim de oydu: Kemal Bey’in ‘Bütün seçmene, partiye teşekkür ediyorum. Buraya kadar getirdik. Bundan sonra toplumun ihtiyacı yeni bir kadro görmektir. Ben olağanüstü kurultayı topluyorum, yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim. (Birisini getireceğim değil) Değişime önder olacağım’ demesini beklerdik ama şaşırtıcı biçimde önce yerel seçimi hedef gösterdi sonra da gerekirse 16’lı masa kuracağını söyleyerek çok uzun vadeli bir siyaset planlaması yaptığını anlattı. Buradan partiye, Türkiye’deki sosyal demokrasiye olumlu sonuç beklemek zor. Değişim böyle olmaz.”

İSTANBUL SEÇİMLERİ

“Bu tartışma, Kemal Kılıçdaroğlu mu olsun Ekrem İmamoğlu mu olsun tartışması değil. İmamoğlu, belediye başkanı olsun mu, olmasın mı tartışması da değil” diyen Bülent Tezcan, şunları kaydetti:

“Ekrem Bey’in de böyle bir iddiası yok. ‘Ben belediye başkanlığını bırakayım’ demiyor. Tam tersine ‘her konuyu masaya yatıralım ve konuşalım’ diyor. Tek bir seçenek yok, iki seçenek arasında sıkışmış değiliz ki. Konuşulur ve yeni bir yol bulunur. İstanbul’u da riske etmeyecek bir anlayış oluşur.

Yenilenmeyi, değişimi söylediğimizde, ‘İyi de canım İstanbul’u mu kaybedelim’ dememek gerekiyor. Değişimin karşılığı İstanbul tartışması değil. Buraya sıkıştırırsanız konuyu anlamamış olursunuz. Ya da statükoyu devam ettirmeye gerekçe aramak olur. Kimse korkmasın! Bu yaklaşımların hiçbirisi İstanbul’u kaybetmeye yönelik yaklaşımlar değil. Tam tersine böyle devam ederse sadece İstanbul’u değil birçok yeri riske edeceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar