Buket Aydın kimdir? Buket aydın kaç yaşında, ne mezunu?

Buket Aydın kimdir? Buket aydın kaç yaşında, ne mezunu?
Haber sunucusu olan Buket Aydın son zamanlarda tekrardan gündeme geldi. Birçok kişi ünlü sunucunun kim olduğunu merak ediyor. Peki Buket Aydın kimdir? Buket aydın kaç yaşında, ne mezunu?

Buket Aydın kimdir?

Buket Aydın, sosyal medya hesabından "hesabı ödeyemeyen benimle yemeğe çıkmasın" açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Buket Aydın'a yanıt olarak "kredi kartı başvuru" ekran görüntüsü attı. Bu olayın ardından gündeme gelen Buket Aydın'ın kim olduğunu insanlar merak ediyor. Peki Buket Aydın kimdir? Buket aydın kaç yaşında, ne mezunu?

BUKET AYDIN KİMDİR?

Buket Aydın, 1985 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Üniversite öğrenimini İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlayan Buket Aydın, yüksek lisansını da aynı yerde yaptı. Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda aldığı eğitimle de kariyerine adım attı.

Haber sunuculuğuna özel bir radyoda başlayan Buket Aydın, ardından Kanaltürk kanalında spor bülteni sunuculuğu yaparak kariyerine devam etti. CNN Türk kanalında 2009 yılında haber sunuculuğuna başladı ve 2010 yılında TRT Türk kanalına geçerek "Gümüş Hilal" adlı programı sundu. 2011 yılında NTV'ye transfer olan Aydın, burada Gece Bülteni Kuşağı ve Ana Haber Bülteni'ni sundu. 2018 yılında Kanal D'ye geçen Aydın, Ana Haber Bülteni'ni sunmanın yanı sıra CNN Türk'te "40" adlı programı da sundu.

2019 yılına gelindiğinde ise Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2020 yılında ise bütün görevlerini bırakarak Demirören Medya Grubu'ndan ayrılmıştır. 1 yıl boyunca bir yerde çalışmayan Buket Aydın 2021 yılına gelindiğinde ise Haber Global adlı kanal ile anlaşmıştır. Burada "Buket Aydın ile Koltuk" programını yapmıştır. Özel hayatı ise sakin gecen Buket Aydın 2013 yılında iş adamı Erce Baykal ile evlenmiştir. Ancak çift 2020 yılında boşanmıştır.

Buket Aydın, 2023 yılında yayın hayatına başlayan Haberet'te Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar