Bugün gökyüzüne bakmayı unutmayın! Bu saatlere dikkat

Bugün gökyüzüne bakmayı unutmayın! Bu saatlere dikkat
Bugün güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma Türkiye'den de izlenebilecek.

 Bilim insanları tarafından belirtildiğine göre Güneş tutulması, 1 yılda en az 2 en fazla 5 kez oluşuyor. Türlere ayırmak gerekirse; tam, çember ve parçalı olarak 3 farklı şekilde ortaya çıktığını söyleyebiliriz. herkesin görebileceği şekilde güneş tutulmasının gerçekleşebilmesi için; Güneş, Ay ve dünyanın ortak düzlemde yer alması gerekiyor.

Ateş çemberi şeklinde Güneş tutulması

Dünya, Güneş ve Ay düzlemlerine göre; eğer Güneş tutulması esnasında Ay Dünya'ya yakın olursa ve güneşi tamamen kapatırsa tam tutulma ortaya çıkar. Ayrıca Güneşin iç kısmı örtülüyor ise buna çember-halkalı tutulma ismi verilmektedir.

Son olarak Ay, güneşin bir kısmını ötüyorsa buna da parçalı tutulma deniliyor. Takvimler 21 Haziran'ı gösterdiğinde güneş tutulması halkalı yani çember şeklinde ortaya çıkacak. Güneşi tamamen kapatmayan Ay halkalı bir görünümün oluşmasını sağlayacak.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ? 

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre Halkalı Güneş Tutulması Türkiye'de 21 Haziran 2020 tarihinde saat 06: 45 ve 09:40 arasında ortaya çıkacak. Bu saatlerde Halkalı güneş tutulmasının en güzel görüneceği yer Hakkari olacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar