Bu yıl Ramazan ayında şekersiz beslenme trendi yükseldi

Bu yıl Ramazan ayında şekersiz beslenme trendi yükseldi
Hepsiburada, Ramazan ayı ve bayram dolayısıyla yapılan alışverişleri inceleyerek ortaya çıkan beslenme verilerini açıkladı. Buna göre, geçen yıllara oranla şekersiz gıdalara ve pişirme grubunda sağlıklı ürünlere ilgi arttı.

DHA''da yer alan habere göre, Hepsiburada’nın açıkladığı verilere göre Ramazan ayı boyunca sahurda sıklıkla tüketilen fıstık ezmelerinde bu kez ‘şekersiz’ ve ‘hurmalı’ seçenekler ilgi gördü. Şekersiz fıstık ezmelerinde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 100’ün üzerinde artış görüldü.

Sindiriminin kolay olması ve besleyiciliği nedeniyle rağbet gören bitki bazlı sütlerde ise siparişler geçen yıla kıyasla 4 kat arttı. Yulaf, soya, badem sütü seçeneklerinin yer aldığı kategori içinde en çok tercih edilense “şekersiz badem sütü” olarak öne çıktı. Sağlıklı ve pratik tariflerle iftar ve sahur yemeklerini çeşitlendiren airfryer siparişlerinde de geçen Ramazan ayına göre 10 kat artış görüldü.

ŞEKERSİZ ÇİKOLATA, GLUTENSİZ UN

Şekersiz bitter çikolatalar bu Ramazan ve Bayram’da da şekerden uzak durmak isteyenler için çözüm oldu. Yüzde 100 kakao içeriğiyle sağlıklı birer alternatif olan şekersiz çikolatalara ilgi geçtiğimiz seneye göre 40 kat arttı. Tatlı ve hamur işleri içinse glutensiz un seçenekleri müşterilerin ilgisini çekiyor. Hindistan cevizi unu, nohut unu, karabuğday unu gibi seçenekler glutenden kaçınanların alışveriş sepetlerini dolduruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar