Bu ülke orduya vejetaryen ve veganları almamaya karar verdi

Bu ülke orduya vejetaryen ve veganları almamaya karar verdi
Nüfusunun yüzde 2'sinin vegan, yüzde 12'sinin vejetaryen olan Finlandiya ülkesinde, sınır bölgesinde görev yapan askeri elit birliklere, vegan ve vejetaryan askerleri alınmadığı ortaya çıktı.

Finlandiya ülkesinin belirli bir kesmin vegan ve vejetaryan olmasına rağmen, Silahlı Kuvvetleri''nin beslenme kurallarına ilişkin uygulamalarından, laktoz duyarlılığı ve çölyak gibi rahatsızlıkları olan askerlerin dayanamayacğından, 

Yerli haber ajansların aktardığına göre; Ordu kaynakları beslenme kurallarının, birliklerin içine girebileceği durumların gerektirdiği fiziksel yeterlilik kapasitesi düşünülerek oluşturulduğunu söyledi.

Kuzey Karelia''daki elit sınır birlikleri eğitim bölümünün başında bulunan Ville Juvonen, "Savaş zamanı görevleri çok çetin ve yemek dağıtmak genellikle zor. Bu kararla birlikte, olağandışı durumlarda bile herkesin yeterli miktarda besleyici gıdayı aldığından emin olmak istiyoruz. Eğer kısıtlı bir perhiz uygulanırsa, durum daha da karmaşık hale gelebilir" ifadelerini kullandı.

Olağandışı durumlar altında gidilen zor görevlerin 6 bin kalorilik yüksek enerji ihtiyacı yaratabileceğini belirten Juvonen, Fin ormanlarında yenilebilir bitki tarlaları bulunsa da bunun yeterli miktarda olmadığını ifade etti.

Kurallarda bir değişiklik ihtiyacı bulunmadığını belirten Juvonen, "Şimdiki düzenleme işlevsel ve iyi uygulanıyor. Askeri düşüncede, "ne yapılabilir" ve "neyi yapmak mantıklı" tamamen iki farklı şey" dedi.

Fin ordusundan gelen açıklamaya rağmen elit birliklere dahil olmak için gerekli olan beslenme kuralları "ayrımcılık" tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Ayrımcılık Denetleme Ofisi''nden Robin Harms, "İnsanların sağlık durumu veya inançları nedeniyle dezavantajlı bir konuma itildikleri görülüyor. Bunun için, temel haklar ve insan hakları bağlamında kabul edilebilir ve çok güçlü nedenleriniz olması gerekir" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar