Bu tarihten önce depolarınızı doldurun! Akaryakıta bir zam daha geliyor

Bu tarihten önce depolarınızı doldurun! Akaryakıta bir zam daha geliyor
Bayram öncesi milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Dolar kurunda yaşanan hareketlilik akaryakıta da yansıdı. Akaryakıta yeni bir zam daha geleceği bildirildi.

Rekor kıran döviz kurları ve yükselen petrol fiyatları benzin ve motorinde pompaya zam yağmuru olup yağmaya devam ederken, Brent petrol fiyatı uluslararası piyasalarda 75 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Son olarak 22 Haziran Perşembe sabahında benzin, motorin ve LPG fiyatları bir kez daha zamlanmıştı. Resmen açıklanan bir zam olmasa da akaryakıt istasyonlarındaki fiyatlara "döviz kuru düzeltmesi" yapıldı ve benzin, motorin ve LPG'de fiyatlar birkaç kuruş da olsa yine yükseldi.

Benzin ve motorin fiyatları bugün (24 Haziran Cumartesi) itibariyle yeniden yükselen döviz kuru nedeniyle sessiz sedasız kuruş kuruş arttı. Ancak zamlar bununla da kalmayacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre LPG fiyatlarına 66 kuruşluk bir zam daha geliyor.

İşte 24 Haziran Cumartesi günü itibariyle güncel akaryakıt fiyatları:

Akaryakıt fiyatları il, ilçe ve bayiler arasında farklılık gösterse de 24 Haziran Cumartesi günü itibariyle güncel akaryakıt pompa fiyatları ortalama şu şekilde:

ANKARA

Benzin fiyatı: 24,51 TL
Motorin fiyatı: 24,29 TL
LPG fiyatı: 11,23 TL

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 24,06 TL
Motorin fiyatı: 23,85 TL
LPG fiyatı: 11,19 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 24,61 TL
Motorin fiyatı: 24,47 TL
LPG fiyatı: 11,01 TL

EPGİS ZAM VE İNDİRİMLERİ ARTIK NEDEN AÇIKLAMIYOR?

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Petrol Piyasası Kanunu gereği 1 Ocak 2005 tarihi itibarıyla Serbest Fiyatlandırma Sistemi'ne geçildi.

Bu sistem ile sektördeki akaryakıt dağıtım şirketleri, farklı fiyat politikalarına göre depo satış fiyatını belirlemekte serbest olduğu gibi, bayiler de dağıtım şirketleri tarafından kendilerine tavsiye edilen tavan pompa satış fiyatlarını uyguluyor veya bulundukları bölgenin rekabet koşullarına göre kendi pompa satış fiyatlarını uygulamakta serbest. Türkiye'de akaryakıt pompa fiyatları, rekabet koşulları göz önünde bulundurularak oluşturuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar