Bu meslek mühendis maaşlarını solladı! Çalışacak eleman bulunamıyor

Bu meslek mühendis maaşlarını solladı! Çalışacak eleman bulunamıyor
TUSİD Başkanı Bekir Topuz, “Türkiye sanayisinin işçi ithalatına ihtiyacı var. Bize artık mühendis lazım değil, vasıfsız işçi lazım” ifadelerini kullandı.

TUSİD Başkanı Sanayici Bekir Topuz, işçi maaşları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Başkanı olan Topuz, Hürriyet Gazetesi'nden Emre Eser'e yaptığı açıklamada, mühendislere göre vasıfsız işçilere daha yüksek maaş ödediklerini belirtti.

Topuz'un ifadelerine göre, her fabrikanın en az 100 işçi eksikliği bulunuyor ve bu durum yeni fabrika açma veya kapasite artırma gibi yatırımların önünde engel teşkil ediyor. İşçi eksikliğinin karşılanması için Topuz, işçi ithalatının şart olduğunu vurguladı. Ancak bu ithalatın planlı ve programlı yapılması gerektiğini de belirtti.

Fabrikaların ihtiyaç duyduğu işçilerin maaşlarının mühendislere göre daha yüksek olduğunu aktaran Topuz, bu durumun fabrikalar için büyük bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Özellikle, mühendislerin teklif edilen işleri kabul etmemesi ve işlerini masada yapmayı tercih etmeleri sebebiyle işçi ihtiyacının karşılanamadığını ifade etti.

Topuz'un açıklamalarına göre, Türkiye'deki işçi ihtiyacının artık yerli kaynaklarla karşılanamayacak seviyede olduğu ve bu durumun birçok sektörü olumsuz etkilediği belirtiliyor. Bu nedenle, planlı bir şekilde işçi ithalatının yapılması gerektiği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar