Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Demet Güven Akyıldız

Demet Güven Akyıldız

Bu hafta sonu ne yapalım? İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali 42’nci kez sinemaseverlerle buluşuyor. Gösterimler 7-18 Nisan arasında Beyoğlu Atlas ve Fransız Kültür Merkezi, Şişli’de CineWAM Premium ve City’s Nişantaşı, Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek’te yapılacak.

12 gün boyunca 14 bölümde 84 ülkeden 160 yönetmenin 134 uzun ve 29 kısa metrajlı filmi gösterilecek.

Türkiye ve dünya sinemasından nitelikli ve ödüllü filmler, yıldız oyuncular ve usta yönetmenler 18 Nisan’a kadar festival takipçileriyle bir araya gelecek.

Festival programına https://film.iksv.org/tr/program adresinden ulaşabilirsiniz. Keyifli seyirler.

Bu hafta yeni 7 yeni film vizyona giriyor.

Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur

Rol play oyunu Dungeons and Dragons''un beyazperde uyarlaması olan fantastik yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor.

Gizemli Ada Mençuna

Bu haftanın çocuklar için olan filmi “Gizemli Ada Mençuna”... Doruk Atasoy, dijital oyun tasarımcısı olan genç bir adamdır. Son dönemde oyunların bağımlılık yaptığı üzerine artan eleştiriler üzerine Atasoy, çocukların oynayarak da hayatı öğrenebileceğini kanıtlamak ister.

Hayalet Suikastçı

Hayalet Suikastçı, gizli bir görev sırasında arkadaşı öldürülünce, adaleti sağlamak için gizli operasyona sızan elit bir askerin hikayesini konu ediyor.

Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell ve Bruce Willis’in başrollerini paylaştığı film aksiyon ve gerilimli bir sinema deneyimi sunuyor.

Simülasyon

 

Simülasyon, kendi özgürlüklerini elde etmeye çalışan yapay zekaları durdurmaya çalışan bir ajanın hikayesini konu eden bilim kurgu ve gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda April Mullen oturuyor.

Gasp

Haftanın korku filmi ise Nergis Odzak, Sercan Boztepe ve Beyzanur Önispir’in başrollerinde oynadığı Gasp..

Eşi Mustafa ve üç çocuğu ile mutlu bir yaşam süren Sema, eşinin kendisini aldattığından şüphelenmeye başlar. Bunun üzerine Sema, bir büyücüye gidip, eşine büyü yaptırır.

Mitat

Komedi ve dram türündeki Mitat, gece yarısı çalan zilden sonra hayatı değişen bir adamın hikayesini konu ediyor. Kadir Doğulu, Sinan Albayrak, Dilek Serbest’in başrollerinde oynadığı filmin yönetmeni ise Süleyman Arda Eminçe.

Produkty 24

Dram türündeki filmin kısaca konusu şöyle… Moskova banliyösündeki bir bakkal, orada gece gündüz çalışan, tehdit edilen, taciz edilen ve hapse atılan Özbek "çalışanlar" için karanlığın kalbidir. Bakkalda canını dişine takarak çalışan Muhabbet ve diğer çalışanlar, emeklerinin karşılığını alamaz.

Şehirde Müzik

Passenger

“Let her go” şarkısıyla hafızalara kazınan Passenger, 7 Nisan’da İş Sanat’ta!
Mike Rosenberg, namıdiğer Passenger, ödüllü şarkıcı-söz yazarıdır. 19 ülkede 1 numaraya yerleşen ve YouTube''da iki milyardan fazla izlenen ''Let Her Go'' ile sokaklardan stadyumlara yolculuk yaptı. ''Let Her Go'', Mike Rosenberg’in 13 yılda çıkardığı 12 albümün sadece bir şarkısı.Sahnedeki özgünlüğü Passenger''a büyük bir hayran kitlesi kazandırdı ve dünyanın önde gelen sahnelerinde verdiği konserlerine devam ediyor.

Antonio Lizana - Caz Flamenko Ensemble

Saksafon ve Flamenko vokalini tek vücutta buluşturan ve Caz ile Flamenko arasında olağanüstü bir köprü kurmayı başaran genç yetenek Antonio Lizana Kendi adını taşıyan Caz Flamenko Ensemble ile7 Nisan Cuma akşamı ilk kez İstanbul CRR Konser Salonu’nda! Bu proje ile Lizana yaratıcı sınırları hiçe sayıyor ve sahnede flamenko dansı, derin şarkılar, enerjik doğaçlamalar ve en çağdaş cazı çağrıştıran dikkatli armonilerle lezzetli pasajları dinleyicilere bir arada sunuyor.

Göksel ile Gazino Gecesi

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett 8 Nisan akşamı Göksel''i ağırlıyor.

Çocuklar için etkinlik
Tutankhamun''un Hazinesi

Dokuz yaşındayken tahta çıkan ve “Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakaplarla anılan firavun Tutankhamun’un hazinesini keşfetmek ister misiniz? Firavunun mezarında bulunan paha biçilmez eserleri UniqExpo’da yakından görmeniz mümkün. Tüm dünyadan sayısız uzmanın yıllardır üzerinde çalıştığı bu gizemli hazine bilhassa antik Mısır, sanat tarihi ve arkeoloji meraklılarının ilgisini çekecektir. 1960 yılından bu yana Birleşik Krallık, ABD, Kanada, Japonya ve Fransa gibi birçok ülkeyi dolaşan sergide Tutankhamun’un som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılmış ölüm maskesi, savaş arabası, silahları ve mobilyaları gibi 400’ün üzerinde eserin replikası yer alıyor.

Haftanın oyunu
Aydınlıkevler


 

Ankara''da bir mahalleyi 1970''li yıllardan bugüne taşıyan Aydınlıkevler oyunu, genç tiyatrocularla hayranı oldukları duayenleri de aynı sahnede buluşturuyor.
Aydınlıkevler oyunu 8 Nisan Cumartesi Maximum UNIQ Hall sahnesinde!

Yılmaz Erdoğan''ın 20 yılın ardından tiyatro yazarlığına, Demet Akbağ''ın da 15 yıllık bir aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü oyun, bir babaanne ile torunun büyükşehirde yaşama mücadelesini, sıcak bir mahalle ortamında izleyiciye sunuyor.
Oyunun kadrosunda Demet Akbağ, Caner Alkaya gibi deneyimli oyuncuların yanı sıra genç oyuncular Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Zeynep Kiraz Tosun bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları