Bu da ayçiçek yağı bilmecesi! Bir varmış bir yokmuş

Bu da ayçiçek yağı bilmecesi! Bir varmış bir yokmuş
TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçen salı yaptığı açıklamada, "5 kiloluk ayçiçeği yağını Tarım Kredi marketlerinde piyasanın oldukça altında bir fiyatla 129 liradan satışa sunduk" açıklamasında bulunmuştu. Ankara'da bulunan Kooperatif Market şubelerinde yağ stokunun kalmadığı belirtildi.

BU DA AYÇİÇEK YAĞI BİLMECESİ! BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber Türkiye’ye ham yağ getiren gemilerin Kerç’te mahsur kaldığı dönemde yaşanan ayçiçeği yağı krizi, gemilerin gelmesine rağman hala çözülebilmiş değil. Bugün marketlerde 5 litrelik ayçiçeği yağı 180 liralık en düşük fiyatla satılıyor. 

Cumhuriyet''ten Erdem Sevgi''nin haberine göre, Ankara’nın farklı noktalarında hizmet veren Tarım Kredi’ye bağlı beş Kooperatif Market şubelerinde 129 TL’lik 5 litrelik yağların olmadığı belirtildi. Mağaza görevlileri, “Pazartesi sınırlı sayıda ürün geldi, hemen tükendi. Bir daha ne zaman gelir bilemiyoruz” yanıtını verdi.

"SINIRLI SAYIDA GELDİ"

Hatırlanacağı gibi TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçen salı yaptığı açıklamada, “5 kiloluk ayçiçeği yağını Tarım Kredi marketlerinde piyasanın oldukça altında bir fiyatla 129 liradan satışa sunduk” demişti. Ancak Erdem Sevgi, Ankara’nın farklı noktalarında hizmet veren Tarım Kredi’ye bağlı beş Kooperatif Market şubesini yaptığımız ziyaretlerde 129 TL’lik yağlara ulaşamadıklarını aktardı.

Mağaza görevlileri, yağın ne zaman geleceği sorusuna, “Pazartesi sınırlı sayıda ürün geldi, hemen tükendi. Bir daha ne zaman gelir bilemiyoruz” yanıtını verdi. Yine TMO’nun PTTAVM’deki çevrimiçi mağazasında satışa sunulan yağlar da tükendi. Geçen salı günü internet üzerinden kargo dahil 140.50 liraya satılan 5 litrelik TMO ayçiçeği yağı satışa kapatıldı. Güldal’ın açıklamasıyla ayrıca, birkaç hafta önce 92.5 TL’ye satılan yağa yüzde 40 zam yapıldığı da ortaya çıktı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar