Bu bölgede elektrik tamamen ücretsiz oldu: Artık evlere fatura gelmiyor

Bu bölgede elektrik tamamen ücretsiz oldu:  Artık evlere fatura gelmiyor
Orman Bölge Müdürlüğü'nün projesiyle şehirdeki evlere tamamen ücretsiz elektrik sağlandı. Fatura ödeme zorunluluğu ortadan kalktı.

Düzce'deki bir köyde başlatılan güneş enerjisi projesi, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenerek köylülerin yaşamını değiştirdi. Elektriğin tamamen ücretsiz olduğu bu köyde, güneş enerjisi sistemleri sayesinde 11 hane elektrik kullanabiliyor.

ARTIK ELEKTRİK FATURASI GELMİYOR

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, GES projesi çerçevesinde köylülerin kendi elektriklerini üretirken aynı zamanda girdi maliyetlerini düşürdüklerini belirtti. Bu yenilikçi yaklaşım, doğal kaynakları koruma ve enerji tasarrufu hedeflerine odaklanmasını sağlıyor.

Köylüler, güneş enerjisiyle üretilen elektriği kullanarak kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomik avantaj elde ediyor.

Projeyi desteklemek amacıyla 11 aile için 770.000 TL'lik kredi kullanıldı; ayrıca 154.000 TL tutarında hibe sağlandı. Şentürk, ORKÖY kapsamında 2023 yılında başlatılan kredi desteklerinin 2024 yılında da devam edeceğini vurguladı.

1-1-5faw.webp

1-3-vatp.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar