Bu besinleri tüketenlerin cildi parıl parıl parlıyor: Altın rengi cilt tonu veriyor!

Bu besinleri tüketenlerin cildi parıl parıl parlıyor: Altın rengi cilt tonu veriyor!
Güzellik uzmanları tarafından cildi parlatan ve bakımlı gösteren besinler açıklandı. Uzmanlar cilt sağlığının iyi olmasını isteyenlere uzak durması gereken besinleri de açıkladı. İşte cilt sağlığını tavan yaptıran besinler...

Güzellik için sadece dışarıdan uygulamalar değil, vücudumuza aldığımız besinler de önemlidir. Yeni araştırmalar, karbonhidrat tüketiminin kişileri "daha az çekici" gösterebileceğini gösterirken, bazı doğal gıdaların görünümü iyileştirebileceği ve cilt kalitesini artırabileceği ortaya çıktı.

saglik-guzellik-ve-cilt-bakimi-1170x700.jpg

Özellikle canlı bir cilt tonu ve parlak bir ten için karotenoidler açısından zengin meyve ve sebzeler tüketmek önemlidir. Karotenoidlerin düzenli tüketimi, altın rengi bir cilt tonu vererek insanları daha çekici gösterebilir. Bu nedenle, karotenoidler beslenme rutinlerinde kullanılabilir.

karotenoidler.jpg

Diyetisyen Mackenzie Burgess, karotenoidlerin cildin elastikiyetini, nemini, cilt dokusunu ve yaşlanma belirtilerini iyileştirebileceğini belirtiyor. Illinois Üniversitesi'ne göre, tatlı patates, havuç, kabak, ıspanak, lahana gibi koyu yapraklı yeşillikler, portakal biberi, mısır, kuşkonmaz, domates, domates ürünleri, karpuz ve greyfurt gibi meyve ve sebzeler karotenoid bakımından zengindir.

shutterstock-79520629.jpg

Ayrıca, karotenoidler güneşin zararlı etkilerinden korur ve vücut kokusunu iyileştirerek daha hoş kokmanızı sağlayabilir. Yapılan bir araştırmaya göre, yüksek karotenoid içeren bir diyet uygulandığında terin daha hoş koktuğu gözlemlenmiştir.

100-gr-keten-tohumu-43c3.jpg

Beslenme uzmanları ayrıca Omega-3 yağ asidinin cildin lipit bariyerini desteklediğini ve antiinflamatuar etkileriyle cilt problemlerine yardımcı olabileceğini belirtiyor. Somon ve keten tohumu gibi Omega-3 içeren yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar