Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves'e hapis şoku!

Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves'e hapis şoku!
İspanya'nın Barselona kentinde bir diskotekte bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Brezilyalı futbolcu Dani Alves'in hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

İspanya'nın La Liga'da efsanevi bir sağ bek olan Brezilyalı oyuncu Dani Alves, hakkında "cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanarak suçlu bulundu.

Barselona şehrinde bir diskotekte bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ve 20 Ocak'ta tutuklanan eski Barcelona ve Sevilla oyuncusu, dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

3-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Barselona kentindeki bir diskotekte 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak'ta Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış ve ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İfadelerini üç kez değiştiren ve son olarak "cinsel ilişkiyi kabul ederek, eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek ve eşini korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini" belirten 39 yaşındaki Alves, bulunduğu Brains 1 Cezaevinden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak'ta Brains 2 Cezaevine nakledilmişti.

İspanya'daki mevcut yasalara göre Alves'in 1 ila 12 yıl hapis cezası alma ihtimali bulunuyor.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves'in, cinsel saldırı suçlamasıyla Barselona'da tutuklanmasının ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti.

23.jpg

DANİ ALVES KİMDİR?

Daniel Alves da Silva, genellikle Dani Alves olarak bilinir, 6 Mayıs 1983 tarihinde Brezilya'nın Juazeiro şehrinde doğmuş dünya çapında ünlü bir profesyonel futbolcudur. Sağ bek pozisyonunda oynamasına rağmen, kariyeri boyunca orta saha dahil birçok farklı pozisyonda da görev yapmıştır.

Kariyerine Brezilya'nın Bahia takımında başlayan Alves, 2002 yılında Sevilla'ya transfer olmuş ve burada gösterdiği performansla Avrupa futbolunun dikkatini çekmiştir. Sevilla ile UEFA Kupası'nı (şimdiki adıyla UEFA Avrupa Ligi) iki kez kazanmış ve takımının başarısında önemli bir rol oynamıştır.

2008 yılında Barcelona'ya transfer olan Alves, burada futbol kariyerinin en parlak dönemlerini yaşamıştır. Barcelona ile birçok lig şampiyonluğu, UEFA Şampiyonlar Ligi zaferleri ve çeşitli kupalar kazanmıştır. Oyun stili, hücumdaki etkinliği ve defanstaki sağlamlığıyla bilinir. Barcelona'dan sonra Juventus, Paris Saint-Germain ve São Paulo gibi takımlarda da oynamıştır.

Dani Alves, Brezilya Millî Takımı'nda da uzun yıllar forma giymiş ve önemli turnuvalarda Brezilya'yı temsil etmiştir. Copa América ve FIFA Konfederasyonlar Kupası gibi turnuvalarda Brezilya'nın kazandığı başarıların bir parçası olmuştur.

Oyun zekâsının yanı sıra teknik becerisi ve saha içindeki liderliğiyle tanınan Alves, dünya futbol tarihinde en çok kupa kazanan futbolculardan biri olarak kabul edilir. Futbolun yanı sıra, karizmatik kişiliği ve sosyal medyadaki aktif varlığıyla da tanınır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar