Brent petrolde son durum…

Brent petrolde son durum…
25 Mart 2022 tarihi itibariyle Uluslararası piyasada brent petrol fiyatlarındaki son durum…

Avrupa Birliği liderlerinin Rusya''ya yönelik petrol ambargosu kararından kaçınmalarının etkisiyle son günlerdeki yükseliş ivmesi yerini yatay bir görünüme bıraktı.

ABD ham petrolü 109, Brent petrol ise uluslararası piyasalarda 116 dolar seviyesinde seyrediyor.

Dün 123,74 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 119,03 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.49 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,34 artışla 119,44 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 112,56 dolardan alıcı buldu.

ENDİŞELER ARTIRIYOR

Kazakistan petrolünü Rusya''nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk terminaline taşıyan Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu''nda sevkiyatın, Novorossiysk Deniz Terminali''nin Karadeniz''de yaşanan fırtına ve devam eden kötü hava şartları nedeniyle hasar görmesi sonucunda tamamıyla durması da arz endişelerini artırdı.

Kazakistan Enerji Bakanlığı, ülkenin petrol ihracatının yaklaşık yüzde 80''inin yapıldığı hattın durmasının ardından sevkiyat için alternatif güzergâhlar araştırdıklarını bildirdi.

Brent petrolde teknik olarak 120,10 ile 122,35 dolar aralığının direnç, 117,85 ile 115,60 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar