Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi: Bu mesaja sakın tıklamayın

Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi: Bu mesaja sakın tıklamayın
Siber dolandırıcılar, yeni bir yöntemle vatandaşları hedef alarak içerisinde virüs taşıyan sahte linkler içeren SMS'ler göndermeye başladı.

Dolandırıcıların görülmemiş yeni yöntemi son yıllarda artan siber dolandırıcılık vakalarına bir yenisini ekledi. Dolandırıcılar, kendilerini İBB Mezarlıklar Müdürlüğü olarak tanıtarak, atıldığı iddia edilen sahte linkler aracılığıyla vatandaşları tuzağa düşürmeye çalıştı.

Dolandırıcıların kullandığı yöntemler, vatandaşların dikkatini çekmek ve güvenlerini kazanmak amacıyla E-Devlet ve İBB Mezarlıklar Müdürlüğü gibi resmi kuruluşları taklit etmek şeklinde kurgulandı.

Ancak, dikkatle incelendiğinde bu SMS'lerin sahte olduğu ve içerdikleri linklerin zararlı yazılımlara sahip olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, vatandaşları bu tür sahte mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uyarılarda resmi kurumlarla ilgili gelen her türlü bilgi ve bildirimin resmi kaynaklardan teyit edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Siber güvenlik tedbirlerine dikkat edilmesi, şüpheli bağlantılara tıklanmaması ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması önemli bir güvenlik önlemi olarak büyük önem arz ediyor.

q1.webp

İBB'DEN DOLANDIRICILIKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin X hesabından yeni dolandırıcılık yöntemine ilişkin önemli bir duyuru yayımlandı.

İBB'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda vatandaşların bu türlü mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

q2.webp

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE'DEN UYARI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da konuya ilişkin önemli bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda söz konusu mesaj ile vatandaşların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığı ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Merkez, dolandırıcıların kamu kurum ve kuruluşlarına ait logoları da kullandığı detayını paylaşarak resmi kurumların bildirimleri haricinde vatandaşların söz konusu farklı platformlardaki bildirim ve duyurulara itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

111.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar