Borsa İstanbul'da kritik sınır! 2. tur seçimleri öncesi Evren Devrim Zelyut uyardı

Borsa İstanbul'da kritik sınır! 2. tur seçimleri öncesi Evren Devrim Zelyut uyardı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yaklaşan 2 tur seçim sürecinde borsa ile ilgili uyarılarda bulundu.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ-GÜNBOYU

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla beraber Borsa İstanbu'da beklenenlerle ilgili konuştu.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

Borsa ve finansal piyasalar adına artık belirsizliklerin biteceği bir ikinci tur seçime doğru gidiyoruz. Son hafta bu. Piyasaların belirsizlik içinde kalacağı dört bin beş yüzden güne başlayacak Borsa İstanbul.

Burası kritik bir sınır. Buradan eğer aşağı doğru kırılırsa dört bin üç yüz, dört bin iki yüz elliye doğru gerileme olabilir ama benim fark ettiğim bir durum var. O da şu; yatırımcı düşüşlerde malını vermiyor. Bu önümüzdeki günler için güzel bir haber. Yani düşüşte işlem hacmi artmıyor. Yatırımcı düşüşe çok fazla iştirak etmiyor. Eğer dört bin beş yüz desteği kırılmazsa tekrardan bir dört bin yedi yüz, yedi yüz elli denemesi karşımıza gelebilir diye düşünüyorum.

Neticede pazar günü ülkemiz bir seçime gidecek ve buradan kim çıkarsa çıksın borsa için daha hayırlı bir sürecin başlayacağını değerlendiriyorum.

Bu görüşümdeki dayanağım da Türk şirketlerinin dünyadaki örneklerine göre oldukça ucuz olması ve Türkiye'nin önemli bir üretim kapasitesine sahip olması.

Elbette dolarla ilgili ya da enflasyonla ilgili birtakım olumsuz yorumlar yapıyoruz ama şunu da unutmayalım; Türkiye bir Venezuela değil Arjantin değil. Türkiye'nin çok büyük bir üretim kapasitesi var bu kapasitede borsada hak ettiği değeri alacaktır diye düşünüyorum.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut'un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar