Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisseler
Borsa İstanbul Bist100 endeksinde bu haftanın en çok kazandıran hisseleri açıklandı. İşte ayrıntılar...

BIST 100 endeksi, güne istikrarlı bir başlangıç yaparak gün boyunca genellikle yatay bir seyir izledi. Ancak borsada kapanışa yaklaşırken gelen alımlar, endeksi hafif bir yukarı yönlü harekete geçirdi.

Endeks, güne 7.600 seviyelerinde başladıktan sonra özellikle ilk yarıda 7.580 puana kadar geriledi. Ardından, tepki alımlarıyla bir miktar toparlandı ve gün sonuna yaklaşırken alıcılar endeksi 7.700 bandına kadar taşıdı. Günün son saatlerinde BIST 100 endeksi %0,2 oranında artışla 7.680 puanda işlem görmekte.

Haftalık analizde, BIST 100 endeksi, 7.300 puanın altına sert bir şekilde düştü, ancak Kasım ayının ilk gününde hızlı bir toparlanma yaşandı. Dünkü olumlu performansın ardından, endeks bugün de kazançlarını sürdürerek istikrarlı bir grafik sergiliyor. Bu nedenle endeks, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da 7.600 seviyesinde direnç göstermeye devam ediyor.

b1.jpg

ÖN PLANA ÇIKAN SEKTÖRLER

Borsa İstanbul'da bugün dikkat çeken sektörler incelendiğinde, spor endeksi %4'lük yükselişi ile en fazla kazanan sektör olarak öne çıktı. Onu, %2'nin altında kısmi kazançlar elde eden petrokimya, turizm, gıda ve ulaştırma sektörleri takip etti.

Bugün Borsa İstanbul'da sektörel performansa bakıldığında, sigorta, faktoring ve inşaat sektörleri haftanın son iş gününde değer kaybeden sektörler arasında öne çıktı. Holding sektörü ise gün boyunca nispeten istikrarlı bir performans sergilerken, bankalar ise kapanışa doğru yarım puanlık bir yükseliş kaydetti.

b2.webp

EN ÇOK YÜKSELEN İLK 5 HİSSE

DOAS
SASA
CCOLA
VAKBN
BIENY

b3.jpg​​​​​​​

EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER

MIATK
YYLGD
GWIND
YEOTK
BRSAN

İşlem hacmine göre günün en aktif hisseleri ise YKBNK, SASA, EREGL, ASELS, TUPRS, THYAO ve MIATK olarak sıralandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar