Borsa İstanbul yatırımcısının gözleri parlayacak: Selçuk Geçer "Borsa o tarihte 10 bin puan" diyerek açıkladı

Borsa İstanbul yatırımcısının gözleri parlayacak: Selçuk Geçer "Borsa o tarihte 10 bin puan" diyerek açıkladı
Türkiye ekonomisi ve para politikalarına yönelik yorumlarıyla tanınan Selçuk Geçer, faiz kararı sonrası yükselişe geçen Borsa İstanbul yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu. Geçer, BIST100 endeksinin 10 bin puana ulaşacağı tarihi paylaşırken, 2024 yılında borsanın ne kadar yükseleceğini de takipçileriyle paylaştı.

Türkiye'de varlıklarını enflasyon karşısında korumak isteyen orta gelirli vatandaşlar ve yatırımcılar, yıllardır tercih ettikleri altın ve dövizin yanı sıra artık borsaya da büyük bir ilgi gösteriyor.

Öyle ki Borsa İstanbul, 14-28 Mayıs tarihlerinin ardından ülke içerisinde en büyük getiri sağlayan yatırım aracı olurken, borsadaki toplam yatırımcı sayısı 7 milyona ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Finansal piyasalar arasında görece 'riskli' olarak tanımlanan ve bu nedenle getirisi ve götürüsü alternatif yatırım araçlarına göre daha fazla olan borsa için ekonomist Selçuk Geçer'den heyecanlandıran iddialar geldi.

Geçer, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından açıkladığı 500 baz puanlık faiz artışıyla birlikte Borsa İstanbul'da endeksin 10 bin puan üzere tırmanacağını iddia ederek şu ifadeleri kullandı.

"DOLAR KURU 29 LİRA, BORSA İSTANBUL 10 BİN PUAN HAYIRLI OLSUN"

"Evet beklenen oldu. Faiz artırım mesajlarının ardından Merkez Bankası, kararını 500 baz puan olarak açıkladı ve politika faizleri yüzde 30'a yükseldi.

Elbette bu karar piyasalardaki birçok değişkeni etkileyecek ancak gözle görülür ilk etkileri dolar kuru ve borsa üzerine olacaktır. Şunu diyebiliriz ki, gelecek birkaç ay içerisinde dolar kuru 29 lira, BIST100 endeksi ise 10 bin puan olacaktır. Hayırlı olsun.

Borsa, enflasyonist ortamlarda her zaman getirisi çok büyük bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Türkiye'de de yaşanan şu anda bu. Borsa İstanbul şu anda, dolar bazında dahi kazancı 2023 yılında en yüksek borsalardan biri durumunda.

Bu kazanç beraberinde akın akın gelen yatırımcı ordusunu yarattı. 7 milyon yatırımcı ile borsada bir rekor kırıldı ve halka arzlarda çılgınlıklar yaşanmaya devam ediyor. Şu anda dolar kurunun, altın fiyatlarının takibinden çok borsa endeksine, hisse değerlerinin artışına bakan vatandaşlar var. Peki borsa tarafında ne olacak?

"BORSA O TARİHTE 15 BİN PUANI GÖRECEK"

Benim beklentim, bu alınan kararla birlikte gelecek toplantıya kadar borsada sert bir yükseliş rüzgarı esecektir. Dolar kurunun yıl sonunda 35-36 liralara geleceğini düşünürsek, bir sonraki toplantıya kadar yani Ekim ayı içerisinde dolar/TL paritesinde 29 liraları, borsa tarafında ise 9 bin 500 ve 10 bin puanlarını görebiliriz.

2024 yılı içinse şu anda Borsa İstanbul için gerçekçi hedef 15 bin puan olacaktır. Bu hiç abartılı bir beklenti değil. Faizlerin geleceği nokta, OVP'de yer alan dolar kuru beklentisi ve enflasyonu dikkate alırsanız borsa için çok daha yüksek hedefler yaşanabilir. Ben 5 bin puandan beri kesintisiz yükselecek ve 10 bine ulaşacak diyorum. Nitekim 8 bin 400 seviyelerini geçtiğimiz pazartesi görmüş olduk. Burası yeniden kırılacaktır ve çok daha sert bir şekilde 9 bin puanı aşacaktır diye düşünüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar