Borsa İstanbul toz duman: Aref Ghafouri için özel tedbir kararı

Borsa İstanbul toz duman: Aref Ghafouri için özel tedbir kararı
Son dönemde dalgalı bir seyir izleyen BİST'te şimdi de özel tedbir kararı geldi. BİST, İranlı illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişiler hakkında yatırımcı bazında tedbir uygulama kararı aldı. İşte detaylar...

Gözler dolara çevrilmişken borsadan gelen son haber şaşırttı.

Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre, Borsa İstanbul’da işlem gören Avrupa Yatırım Holding hissesinde 27 Nisan’da yükseliş hareketi başladı. Herhangi bir özel durum ya da hissede yükselişi tetikleyecek bir açıklama bulunmamasına rağmen hisse 27 Nisan’da 13,10 lira seviyelerinden yükselişe başladı. Dün itibariyle hisse 88,55 lira seviyesini gördü. Böylece hisse yaklaşık iki ayda yüzde 576 oranında yükselmiş oldu. Hızlı yükseliş Borsa İstanbul’un dikkatini çekti.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Avrupa Yatırım Holding hisselerinde bugünden itibaren başlamak üzere 21 Temmuz’a kadar tek fiyat işlem yönteminden işlem görmesine karar verdi.

Borsa İstanbul iki kişi hakkında yatırımcı bazında tedbir aldı. Avrupa Yatırım Holding hissesinde işlem yaptığı tespit edilen illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır bir ay süreyle ‘açığa satış ve kredili işlem yasağı’, ‘brüt takas’ ve ‘internetten emir iletilmesinin kısıtlanması’ tedbirlerine tabi tutulacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar