Borsa İstanbul bugün o seviyeyi görecek! Evren Devrim Zelyut net rakam verdi

Borsa İstanbul bugün o seviyeyi görecek! Evren Devrim Zelyut net rakam verdi
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Zelyut, "Tekrardan Borsa İstanbul 5 bini bugün test edecek gibi duruyor" dedi.

GONCA BİLGİÇ-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut''un açıkalamsı şöyle:

"Dün Amerika''da FED kurmaylarının faizin beşin üzerine çıkmasına dair birden fazla görüşü oldu. Buna bağlı olarak da Dow Jones yani New York borsası. 

Dow Jones 34 bin direncine tekrar takıldı ve hafif bir eksi kapanış gösterdi sabah saatlerinde vadelilerin de eksi olduğunu görüyorduk. Çin ve Amerika''dan gelen makro veriler aslında olumlu. Gerçi Amerika''dan gelen gelirlerle ilişkili veriler çalışanların gelirlerinin artmaya devam ettiğini göstererek enflasyonist beklentilerin devam ettiğini gösteriyor. 

Buna bağlı olarak da işte birazcık piyasada moraller bozuldu. Çünkü enflasyonun yukarı gitmesi demek FED''in faiz artırımına devam edecek olması anlamına geliyor. Bu bağlamda sabah saatlerinde Asya satış baskısındaydı.

Dönüp Türkiye''ye baktığımızda da 5 bin kritik sınırını çok anlatmıştık. Buranın kırılması halinde 4 bin 750 ve 4 bin 500''e gerilemeler oluşabilir. Tekrardan Borsa İstanbul 5 bini bugün test edecek gibi duruyor. 

Seçim belirsizliği önümüzde dururken, biz 4 bin 750-5 bin arasındaki hareketlerin de doğal olacağını önceki yorumlarımızda da söylemiştik. Burada yatırımcılar 5 bine dikkat etsin. Eğer kısa vadeli iş yapacaklarsa. 5 binin kırılması satışları derinleştirebilir. Yukarıya doğru gidersek de artık ezberledik. 5 bin 150, 5 bin 250 dirençlerimiz var. 5 binin üstünde kalması olumlu. Ancak ince bir buz hattının üstünde de yürüdüğümüzü unutmayalım."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar