Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa haftaya yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, haftaya hafif bir yükselişle başladı. Önceki kapanışa göre artış göstererek 7.920,28 puan seviyesine yükselen endeks, bankacılık ve holding endekslerinde de sınırlı artışlar kaydetti. Ancak iletişim sektöründe hafif bir düşüş gözlendi.

Cuma günü satış baskısının hakim olduğu bir seyir izleyen Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinde yüzde 0,82'lik bir düşüşle günü tamamlamıştı.

Analistler, ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının açıklanacağı bu haftanın, küresel piyasalarda karışık bir başlangıç yaptığını ifade etti. Ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirme raporunu duyurmasıyla yatırımcıların bu konuya odaklandığını belirtti.

Bugünün uluslararası anlamda sakin bir veri gündemi olduğu vurgulanırken, yerel piyasalarda ödemeler dengesi, sanayi üretimi ve işsizlik oranı verilerinin takip edileceği bildirildi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 7.900 ve 7.780 puan arasında destek bulabileceği, 7.960 ve 8.060 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu analiz ediliyor.

AA Finans'ın ekonomistlerle yaptığı beklenti anketlerine göre, arındırılmış sanayi üretim endeksinde ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,09'luk bir artış bekleniyor. Aynı zamanda ekim ayında cari işlemler hesabının 745 milyon dolarlık bir fazla vermesi öngörülüyor.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar