Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa günü yükselişle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69'luk bir artışla 9.142,40 puandan tamamladı.

Önceki kapanışa göre 62,43 puanlık bir artış yaşanırken, toplam işlem hacmi 93,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi ise yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,47'lik artışla bilişim sektörü öne çıkarken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,23'lük düşüşle menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

ABD'de kişisel tüketim harcamalarının şubatta yüzde 0,8 artması, beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ayrıca, Fed'in enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de beklentilere paralel olarak artış kaydetti.

Analistler, bu verilerin ardından Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusundaki belirsizliğin devam ettiğini vurgularken, Paskalya tatili nedeniyle ABD, Avrupa ve Hong Kong'da piyasaların kapalı olduğunu bildirdi.

Haftaya yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), enflasyon ve hazine nakit dengesi gibi verilerin takip edileceğini belirten analistler, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporu, fabrika siparişleri ve Avro Bölgesi'nde enflasyon verilerinin dikkatle izleneceğini ifade etti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.350 seviyelerinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar