Borsa günü yükselişle açtı

Borsa günü yükselişle açtı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün başlangıcında yüzde 0,46'lık bir artışla 9.113,55 puandan işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi açılışta önceki kapanışa göre 41,47 puan ve yüzde 0,46 artarak 9.113,55 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,19 ve holding endeksi yüzde 0,60 artarken, tüm sektör endeksleri yükseliş kaydetti. Menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi yüzde 2,93 kazançla öne çıktı.

Dünkü alıcılı seyrin ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 0,87 değer kazanarak 9.072,08 puandan günü tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin zamanlaması hakkındaki belirsizliklere rağmen, teknoloji hisseleri liderliğinde olumlu bir seyir izlendiğini belirtti. Ayrıca, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odak noktasında olduğunu vurguladılar.

ABD'de devam eden bilanço sezonunda özellikle teknoloji şirketlerinin beklenenden güçlü karlar açıklamasının, "yumuşak iniş" senaryosunu desteklediğini ifade eden analistler, Fed yetkililerinin yönlendirici açıklamalarının da risk iştahını artırdığını dile getirdi.

Bugün yurt içinde yoğun veri akışının yanı sıra İngiltere'de büyüme ve sanayi üretimi, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç, 9.100 ve 9.000 seviyelerinin ise destek noktaları olarak öne çıktığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar