Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,72 artışla 9.617,18 puandan açtı.

BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 69,10 puan ve yüzde 0,72 artarak 9.617,18 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,08, holding endeksi ise yüzde 0,74 değer kazandı. Bankacılık sektörü endeksleri arasında en yüksek kazanç sağlayan olurken, menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 0,80'lik kayıpla tek düşen oldu.

Dünkü satıcılı seyre karşın Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 1,36 değer kaybıyla 9.548,09 puanla tamamlamıştı.

Analistlere göre, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine ilişkin şahin tonlu açıklamalarının ardından faiz indirimi beklentilerinin ertelenmesiyle negatif bir seyir izlendi.

Bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Uluslararası Finans Enstitüsü'nün düzenleyeceği Küresel Görünüm Forumu'nda yapacağı konuşma piyasaların odağı haline geldi.

Öte yandan dün, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) tarafından düzenlenen "Gelişmekte Olan Piyasalarda Merkez Bankası Yönetimi" başlıklı etkinlikte konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bankanın sıkılaştırma politikalarını vurgulayarak piyasalara güven verdi.

Dünya Bankası'nın dün Türkiye için hazırladığı Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında sunulan 18 milyar dolarlık paketin büyük bir kısmının özel sektöre ayrılacağı ve kalan kısmının ise deprem zararlarının giderilmesi, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi alanlara harcanacağı belirtildi.

Analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon verileri ve ABD'de Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirtirken, BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek noktaları olarak izleneceğini ifade etti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar