Borçka’da sel nedeniyle 4 bina tahliye edildi!

Borçka’da sel nedeniyle 4 bina tahliye edildi!
Artvin Borçka’da sel nedeniyle 4 bina tahliye edildi, 10 araç zarar gördü.

Artvin'in Borçka ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu Yeniyol Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketi, bölgede önemli tahribatlara yol açtı. Derenin taşması nedeniyle sular altında kalan mahallede, 4 bina tedbir amaçlı tahliye edilirken, sel suları 10 aracı da zarar gördü.

Aşırı yağışların etkisiyle Yeniyol Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketi, altyapıda önemli sorunlara neden oldu. Derenin taşması sonucu ev ve iş yerlerinin zemin katları sularla kaplanırken, cadde ve sokaklar göle dönüştü. Park halindeki araçlar sular altında kalırken, bölgeye sevk edilen ekipler, AFAD tarafından yapılan inceleme sonucunda 4 binada yaşayan 13 hanenin tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yaşanan felakette 10 araç hasar görürken, bölgedeki yağışların hala devam ettiği bildirildi. Sel sularının yol açtığı hasarları değerlendiren iş yeri sahibi Yahya Özdemir, "Bu akşamki afetten biz de etkilendik. İş yerimize su doldu. Müşterilerin arabaları, kendi şahsi araçlarımız, dükkandaki malzemelerimiz, kerestemiz yaklaşık 10 araba içeride sular altında kaldı. Bu felaket tabii ki kimsenin istemeyeceği bir durum. Ancak, bu tür afetlerle baş etmek için devletimizden kalıcı çözümler bekliyoruz" şeklinde konuştu. Olay yerine sevk edilen ekiplerin müdahalesi devam ederken, bölge halkı tedbirli bir şekilde selin etkileriyle başa çıkmaya çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar