Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Bölüm sonu canavarı sezona noktayı koydu

Ve NBA''de final eşleşmesinin galibi belli oldu. Boston''da oynanan 6. maçı kazanan GSW durumu 4-2''ye getirerek şampiyonluk kupasını elde etti. Daha önceki yazdığım yazılarda GSW''nin serideki üstünlüklerinden bahsetmiştim. Final serisi dile getirdiğim bu üstünlükler ve zayıflıklar çevresinde geçti ve sonuçlandı. Tecrübesi ve serinin en iyi oyuncusuna sahip olan finalde ipi göğüslemeyi başardı. Bununla birlikte Curry''nin kariyerinde eksik olarak görülen ve eleştirmek isteyenlere sık sık malzeme olan iki argüman bitmiş oldu. Harika bir performans gösteren Curry çok net ve tartışmasız bir şekilde final MVP''si oldu. Böylelikle kariyerindeki en büyük eksiklerden biri olan ''3 kez şampiyon olup finallerin MVP si olamadı'' eleştirisini ortadan kaldırdı. Ek olarak Kevin Durant olmadan finallerde başarılı olamaz gibi anlamsız eleştirileri de tarihten sildi.

Finalin kaybeden tarafı Boston oldu. Klasik bir yorum olsa da Celtics''in genç kadrosu bu final yolculuğu sırasında oldukça gelişti ve tecrübe kazandı. Özellikle pasör özelliğini geliştiren Tatum için bu finaller çok özel bir deneyim oldu. 6 final maçına çıkan Tatum NBA finalleri tarihinde en fazla, çok top kaybı yapan oyuncu oldu. GSW''nin Boston''a karşı aldığı boyalı alan savunması taktiği bunda önemli bir etken oldu. Boyalı alana giren oyunculara karşı sürekli el sokan ve topuna hamle yapan GSW''li oyuncular özellikle Tatum''u dengesiz pas opsiyonlarına yöneltti. Finale kadar asist rakamları ile dikkat çeken Tatum, GSW karşısında asistlerine devam etse de oldukça fazla top kaybı yaptı. Genç yaşında bu tecrübeyi kazanması kendisi için kıymetli bir tecrübe oldu. Yetenek olarak üst düzey seviyede olan Tatum için bence geliştirmesi gereken en kritik tarafı kondisyon ve bacak gücü. Uzun ve kalıplı bir oyuncu olan Tatum uzun süren sezonun belli dönemlerinde potaya saldırma konusunda büyük zorluk çekebiliyor. Bu eksik, zamanla çözülebilecek bir sorun ama ne kadar erken çözersen o kadar başarılı olabilir. Takımın diğer yıldız oyuncusu Jaylen Brown da kendi tavanında istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Hücumda ritim skoreri olan Brown maç genelinde daha dengeli skor bulabildiği ve top kontrolünü bir üst seviyeye çıkarabilirse hücumda çok daha tehlikeli bir oyuncu haline gelebilir. Celtics doğru yolda, zaten zorlu Doğu Konferansı serüveninden kurtulup finale çıkmak tesadüf olamaz. Bundan sonra ellerindeki oyuncuları geliştirmek ve playoffta sahada kalabilecek guard ve şutör rol oyuncularına ihtiyacı var. Finalde mecburiyetten rotasyonu 6 kişiye kadar düşürdüler.

Evet bir NBA sezonunun sonuna geldik. Sezon birçok takımın inişli çıkışlı form durumlarıyla birlikte net bir favori olamadan tamamlandı. Sezon başı GSW, bir dönem Denver ve Memphis''in galibiyet serilerini yakaladı. Sezonun son dönemini ise Celtics oldukça başarılı olarak tamamladı. Playofflarda ise Doğu''da favorilerden olan son şampiyon Bucks en iyi ikinci oyuncusu olan Khris Middleton''ı kaybetmesi sonucu yarı finalde elenerek ufak bir sürprize neden olmuştu. Batıda da ligin MVP''si olan Jokic''in takımı Nugets yine yeterli performansı gösteremeyerek yine finali göremedi. Lig seneye bize neler sunacak bunu tahmin etmek oldukça zor. Birçok yıldız oyuncunun takım değiştirmesi bekleniyor. Genç yıldızlar kendilerini geliştirerek ligde adlarından daha çok söz ettirecektir. Ve yeni yıldız adayı çaylaklar lige adımları atarak hızla kendilerini kanıtlamak için her şeylerini ortaya koyacaktır. Bakalım yaz döneminde hangi yıldız oyuncular sürpriz talep ve kararlarla ligin güç dengesini değiştirecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları