Bolulu sanatseverlere türkü ziyafeti

Bolulu sanatseverlere türkü ziyafeti
Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu, dün gerçekleştirdikleri Sıra Gecesi-2 Konseri ile Bolulu sanatseverlere muhteşem bir türkü ziyafeti sundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da katılımıyla renklenen gece, büyük beğeni topladı.

Şef Tahsin Arslan yönetimindeki koronun sahne aldığı Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki konser, saat 19.30'da başladı ve 84 kişilik dev kadro, 4 aylık titiz bir çalışmanın ardından 42 doğu ve güneydoğu türküsünü koro ve solo olarak seslendirdi. 750 kişilik salon tıklım tıklım dolarken, Bolulu sanatseverler türkülere eşlik ederek geceyi doyasıya yaşadılar.

Gecede ayrıca, geleneksel sıra gecesi atmosferini yansıtan çiğköfte mizanseni ve halk oyunları gösterileri de unutulmadı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sahneye çıkarak "Urfa'nın Etrafı" adlı türküyü seslendirmesi ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Özcan, daha sonra Koroyu ve şef Tahsin Arslan'ı tebrik ederek, tüm koro üyeleri adına Arslan'a plaket ve çiçek takdim etti.

Bu etkileyici gece, Bolu'nun kültürel yaşamına önemli bir katkı sunarken, sanatseverleri unutulmaz bir müzikal deneyimle buluşturdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar