BM Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze tasarısı oylaması yeniden ertelendi

BM Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze tasarısı oylaması yeniden ertelendi
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde uzun süredir yapılması beklenen Gazze'deki saldırılara ilişkin yasa tasarısı 4'üncü kez ertelendi.

Gazze'de “insani yardımların hızlı, güvenilir ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması' ve ' çatışmanın geçici olarak durdurulmasına' yönelik karar tasarısı oylaması 4'üncü kez ertelendi.

Gazze'deki saldırılara ilişkin henüz net bir görüş birliğine varamayan BM Güvenliği Konseyi, Geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana ertelenen oylamanın, yarın yapılacağı öğrenildi.

DEĞIŞIKLIK YAPILMIŞTI

11.webp

Yasa tasarısı, ABD’nin itirazı nedeniyle tartışmaya neden olmuş ve ABD’nin insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için “çatışmalara ara verilmesi” şeklindeki çağrıya karşı çıktığı gözler önüne serilmişti.

Bunun üzerine karar tasarısında yapılan değişiklikte, genişletilmiş insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ve güvenli şekilde ulaştırılması için “acil adım atılması” ve “çatışmalara sürdürülebilir bir şekilde ara verilmesi için gerekli koşulların oluşturulması” çağrılarına yer verilmişti.

54.jpg

Tasarının ilk halinde yer alan “BM Genel Sekreteri'nin yardımların denetlenmesi için bir mekanizma kurması” talebi de müzakerelerin sonunda “Genel Sekreterin Kıdemli İnsani ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü” ataması şeklinde değiştirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar