BM Gazze’ye yardım dağıtımlarına en az 48 saat süreyle ara verdi

BM Gazze’ye yardım dağıtımlarına en az 48 saat süreyle ara verdi
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in yardım çalışanlarını hedef alması nedeniyle Gazze Şeridi’nde gece yardım dağıtımlarına en az 48 saat süreyle askıya aldı.

İsrail'in düzenlediği saldırı sonucunda World Central Kitchen'a bağlı 7 çalışanın hayatını kaybetmesi, uluslararası yardım kuruluşlarının Gazze'deki operasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Bu trajik olayın ardından Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yardım çalışanlarını hedef almasından dolayı Gazze Şeridi'nde gece yardım dağıtımlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

aw176321-01.jpg

BM Genel Sekreteri Antoni Guterres’in Sözcüsü Stephane Dujarric, BM'nin güvenlik durumunu değerlendirmek üzere Gazze Şeridi'nde gece yapılan yardımları en az 48 saat süreyle askıya aldığını bildirdi. Dujarric ayrıca, Dünya Gıda Programı'nın Gazze'nin kuzeyine "insanların ölmekte olduğu" bir durumda bile konvoylar göndermeye devam ettiğini belirtti. Ancak, insani yardım personeli ve malzemelerinin Gazze Şeridi boyunca serbest ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesinin önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar