BM: Gazze'nin tamamına yardım ulaşamayabilir

BM: Gazze'nin tamamına yardım ulaşamayabilir
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda, bölgenin tamamına yardım ulaştırılamamasıyla "felaketle" karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıda bulundu.

OCHA'nın Gazze ve Batı Şeria'daki duruma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarının Gazze'de ölümlere, yerinden edilmelere ve altyapının zarar görmesine neden olduğu vurgulandı. Ayrıca, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da 12-13 Nisan tarihlerinde 17 Filistin köyüne saldırdığı belirtildi. Bu saldırılarda 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 45 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, 20'den fazla ailenin yerinden edildiği ve onlarca evin hasar gördüğü bilgisi paylaşıldı. Yardım çalışanlarının, Gazze'de kontrol noktalarında uzun süre bekletilme gibi birçok erişim kısıtlamasıyla karşılaştığı ve "son derece düşmanca bir çalışma ortamında" görevlerini sürdürmeye çalıştıkları da belirtildi. Ayrıca, Dünya Gıda Programı (WFP) ve BM Proje Hizmetleri Ofisi'nin (UNOPS), Gazze'deki bir fırının yeniden faaliyete geçmesi için 4 günlük yakıt sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrailli yetkililerin Gazze'ye yardımların artırılması konusunda taahhütlerde bulunmalarına rağmen sahada "gözle görülür bir değişiklik" olmadığına dikkat çekilerek, Gazze'nin tüm bölgelerine yardım ulaştırılamaması durumunda "felaketle" karşı karşıya kalınabileceği uyarısı yapıldı.

Öte yandan, BM Uydu Merkezi (UNOSAT) verilerine göre, Gazze'nin doğu sınırı boyunca yaklaşık 4 bin binanın yüzde 90'ının yıkıldığı ya da hasar gördüğü belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar