Bitcoin'de 10 ay sonra bir ilk yaşanıyor: Yarıdan fazla...

Bitcoin'de 10 ay sonra bir ilk yaşanıyor: Yarıdan fazla...
Popüler kripto para birimleri arasında başı çeken Bitcoin'de uzun zamandır beklenen yükseliş başladı. 10 ay sonra ilk kez 30 bin doların üzerine yükseldi. Bu yılki değer kazancı yüzde 80'e ulaşan BTC için uzmanlar, "Bitcoin hali hazırda 2023'ün en iyi performans gösteren varlığı" şeklinde yorumda bulundular.

GÖRKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Tüm dünyada ilgiyle takip edilen ve en popüler kripto para birimi olan Bitcoin''de yön yeniden yukarı döndü. 

ABD bankacılık sektöründe Mart ayında yaşanan kargaşa sonrasında yatırımcıların Fed''in faiz artırımlarında sona gelindiğine yönelik iyimserliklerinin artması kriptoparalara, özellikle Bitcoin''e ilginin devam etmesini sağlıyor.

ABD bankacılık sektöründeki kargaşanıın sona ermesi için finansal sisteme çok fazla likidite enjekte edilmesinin de kriptoparalara ilgiyi desteklediğini ifade eden analistler, "Bitcoin hali hazırda 2023''ün en iyi performans gösteren varlığı" değerlendirmesini yaptılar.

Bitcoin için analistlerin işaret ettiği bir sonraki direnç 30 bin 500 dolar seviyesi. Destek ise 29 bin 200 dolarda. Yukarı hareketin devam etmesi halinde 31 bin 200 ve 32 bin dolar seviyelerinin hedeflenmesi bekleniyor. Aşağıda bir sonraki destek ise 28 bin dolar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar