Bitcoin aylar sonra zirveye taşındı!

Bitcoin aylar sonra zirveye taşındı!
Bitcoin fiyatı aylar sonra 30 bin doların üstüne çıktı. Yatırımcılar, daha fazla artışın kapıda olduğunu söylüyor.

Kripto paralardaki dalgalanma aylar sonra yerini yükselişe bıraktı. Nisan ayından bu yana 30 bin dolar seviyesini görmeyen Bitcoin fiyatı an itibarıyla 30 bin 227 dolar civarında seyrediyor. Ethereum, Solana ve Dogecoin gibi diğer popüler kripto paralarda da yükseliş yaşandığını göz ardı etmemek gerekiyor.

Bitcoin, Haziran ayının sonunda yatırımcıları sevindiren bir hareketle 30 bin doların üstüne çıktı. Birkaç haftadır yaşanan kayıpları geride bırakan popüler kripto para birimi, son ayların en düşük seviyesini 24 bin 800 dolarla 15 Haziran’da görmüştü.

Bitcoin’e benzer şekilde diğer kripto para birimlerinde de yükselişler yaşandı. Ethereum, son ayların en yüksek seviyesine ulaşarak 1883 dolar bandını gördü. Solana 17 dolar, Dogecoin 0,06 dolar ve Polkadot ise 4,85 dolar ile küçük yatırımcıları mutlu etmeyi başardı.

Ekonomistlere göre kripto paralardaki bu artış birden fazla sebepten kaynaklanıyor. ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’nde verdiği olumlu ifade kripto yatırımcılarının ana odağında yer aldı.

Analistlere göre Bitcoin için 30 bin dolar seviyesi bir direnç noktasıydı. Bu noktanın aşılmasıyla birlikte kısa vadede yeni artışlar görmek mümkün olabilir. Bu yüzden fiyat hareketindeki yükselişin devam etmesini bekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar