Bireysel Emeklilik Sistemi 2022'ye hızlı giriş yaptı

Bireysel Emeklilik Sistemi 2022'ye hızlı giriş yaptı
Yapılan açıklamada, hem katılımcıların sistemde devamlılığını sağlayacak, hem de sisteme yeni girişleri teşvik edecek önemli yeniliklerin getirildiğine vurgu yapıldı. devlet katkısı oranı %25'ten %30'a yükseltildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi 2022 yılına oldukça hareketli başladı. 4 Ocak 2022'de TBMM'ye sunulan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Hemen ardından Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan açıklamada, hem katılımcıların sistemde devamlılığını sağlayacak, hem de sisteme yeni girişleri teşvik edecek önemli yeniliklerin getirildiğine vurgu yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tüm BES katılımcıları için geçerli olacak şekilde devlet katkısı oranı %25'ten %30'a yükseltildi. Ayrıca, devlet katkısı limitlerini aşan katkı payı ödemeleri ileriki yıllarda gelecek yeni limitlere konu edilebilir hale geldi.

45 YAŞINI AŞANLAR DA OKS'YE DAHİL OLABİLİR

Getirilen bir diğer değişiklik Otomatik Katılım Sistemi'ne (OKS) girişte 45 yaşın altında olma koşulunun kaldırılması. Kaldırılan bu kısıtlama sayesinde 45 yaşını aşan çalışanlar da, talep etmeleri halinde, OKS'ye dahil olabilecek. OKS olgunlaştıkça esnekliğinin artırılması da hedefleniyor.

Artık katılımcılar, nakit ihtiyacını karşılamak üzere sistemden çıkmak zorunda kalmadan birikiminin %50'sine kadar olan tutarı ve bu tutarın %25'ine kadar devlet katkısı hesabındaki tutarı çekebilecek. Aynı zamanda katılımcılar emeklilik sözleşmesini temlik ederek bireysel finansman ihtiyacının karşılanmasında teminat olarak gösterilebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar