Birçok ilde fırtına! Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı

Birçok ilde fırtına! Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından Türkiye'nin bir çok ilinde fırtına etkili oldu. Dev dalgalar sahili dövdü, bina çatıları havalandı. 

İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Bursa ve Kocaeli'nde fırtına hayatı kabusa çevirdi. Dev dalgalar sahili dövdü, çatılar uçtu, havalanan simit tezgahı simitçiyi ağır yaraladı. Silivri'de dalgaların etkisiyle yürüyüş yolu deniz analarıyla doldu. 

İstanbul'da lodos etkisini artırmaya başladı. Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevkedildi.

SİLİVRİ SAHİLİNE DENİZANASI DOLDU 

Silivri'de etkisini sürdüren lodos nedeniyle sahilde dev dalgalar oluştu. Dalgaların da etkisiyle Silivri Sahili Eski Festival Alanı mevkinde bulunan yürüyüş yolu sular altında kaldı. 
Silivri'de şiddetli lodos etkisini sürdürüyor. Lodosun etkisiyle dev dalgalar oluşurken, dalgaların etkisiyle yürüyüş yolu da deniz analarıyla doldu. Sahil Kordon boyunda bulunan bazı balıkçı teknelerin halatları ise şiddetli lodos nedeniyle koptu. Sahil Kordon boyunda bulunan bazı balıkçı teknelerin güvertelerinin içi sularla doldu.

BURSA'DA SİMİTÇİ AĞIR YARALANDI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde de fırtına etkili oldu. Burhaniye Mahallesi Kemallettin Sami Paşa Caddesi üzerinde simitçi Mahmud Beradei, simit arabasıyla cadde üzerinde ilerlemeye başladı. Fırtına nedeniyle, tentesi uçan araba devrildi. Simitler yola saçılırken, devrilen aracın altında kalan simitçi, başından ağır yaralandı. 
Çevredeki vatandaşlar, yerde kanlar içinde yatan simitçinin yardımına koştu. Mahmud Beradei 'yi devrilen simit arabasının altından çıkaran vatandaşlar, sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralı simitçi, olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, olay yerindeki vatandaşlar etrafa saçılan simitleri toplayıp, simit arabasının içine koydu. 

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, kentte vapur seferleri iptal edildi. Tam fırtına nedeniyle Karşıyaka ilçesi sahilinde deniz taştı. Çift yönlü bölünmüş yolun Karşıyaka- Konak istikametindeki kısmı tamamen suyla kaplanınca, sürücüler zor anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye araçları ve su tankerleriyle bölgedeki suları temizlemek için çalışma başlattı. Denizde ise dev dalgalar oluştu.

ÇATILAR UÇTU

İstanbul Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. O anlar mahalleli tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
İstanbul'da lodos etkisini artırmaya başladı. Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İzmir için 'turuncu kod'lu uyarı verildiği belirtilerek "Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İZDENİZ A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm Ticaret A.Ş. (İZDENİZ A.Ş.) de tam fırtına nedeniyle vapur seferleri geçici süreyle durdurulduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. İZDENİZ A.Ş.'den yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm vapur seferlerinin saat 08.25 itibarıyla geçici süreyle durdurulduğu belirtildi.

TEKİRDAĞ'DA FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi, Tekirdağ'dan Karabiga, Avşa ve Marmara Adası feribot seferleri iptal edildi. Marmara Denizi'ndeki adalara yapılacak feribot seferlerinin fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından başlanacağı belirtildi. Uluslararası taşımacılık yapan 10 tanker ve şilep de Tekirdağ açıklarında demirledi. Dalgaların kıyılara vurduğu Tekirdağ, Şarköy, Hoşköy, Kumbağ ve Barbaros balıkçı barınaklarındaki balıkçılar fırtına nedeniyle denize açılamadı.

KOCAELİ'NDE ÇATILAR HASAR GÖRDÜ

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde sabah saatlerinde itibaren şiddetli rüzgar etkili oldu. Fırtına nedeniyle Körfez ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde inşaat halindeki 2 katlı evin çatısı, hasar gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Yapılan kontrollerin ardından ekipler, iş makinesi ile çatıyı indirip, olası tehlikelere karşı önlem aldı.
2 katlı evin sahibi Adil Yüce, çok şiddetli bir rüzgar olduğunu belirterek "İşe gitmeye çalışıyorduk, o sırada komşularımız aradı ve çatımızın uçtuğunu söylediler. Geldiğimizde çatı çökmüştü. Bu evi yapmaya çalışıyorduk, maalesef onun da çatısı uçtu" dedi. Fırtına nedeniyle birçok çatı hasar görürken, İzmit Körfezi'nde yapılması planlanan vapur seferleri iptal edildi.

DALGALARIN BOYU 3 METREYE ULAŞTI

Kocaeli’de etkili olan fırtına nedeniyle İzmit Körfezi’nde vapur seferleri iptal edilirken, Körfez Hereke sahilinde kıyıya vuran dalgaların boyu 3 metreye ulaştı. Sahil bandında kıyıya vuran dalgalar nedeniyle yerler suyla kaplandı.

ZONGULDAK'TA SOBADAN ZEHİRLENDİLER

Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi'nde yaşayan Katibe İpek ve kızı Zeynep İpek'i evinde hareketsiz bulan yakınları ise sağlık ekiplerine haber verdi. Anne ve kızının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini tespit eden ekipler, ilk müdahaleyi evde yaptı. Daha sonra anne ile kızı ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedavi altına alındı. Bu arada Zonguldak Valiliği, vatandaşları fırtına sonucu yaşanabilecek soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

 

 

 

 

 

 

İstanbul - Fatih'te uçan çatı, park halindeki araçta maddi hasar meydana getirdi.

ffw4izyxoamohpy.jpg

ffw4ip3xeaazby2.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar