'Bir TL’ye düşürdük’ diye reklam yapmıştı: Gaziantep Üniversitesi'nde yemekhane ücretlerine yüzde 1400 zam

'Bir TL’ye düşürdük’ diye reklam yapmıştı: Gaziantep Üniversitesi'nde yemekhane ücretlerine yüzde 1400 zam

Yemekhane fiyatlarını 1 TL'ye düşürmesiyle övünen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yüzde 1400 zam yaparak rekora imza attı.

Adı, soyunma odasının tabelasını, ‘giyinme odası’ olarak değiştirmek, adrese teslim kadro ilanı, ilahiyat fakültesi mezunlarına “Ticaret yapın, yoksa karnınızı doyuramazsınız” tavsiyesinde bulunması gibi birçok olayla gündeme gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın yeni eğitim döneminde yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yaptı.

Rektör Özaydın geçtiğimiz yıl, “Üniversitemiz merkez yemekhanesinde yemek ücretlerini 1 TL'ye düşürdük. Yeni açmış olduğumuz genç ofisimizde çay-simit öğrencilerimize bedava. Her şey sizler için” sözleriyle reklam yapmıştı.

universite1.webp

1 TL'ye verilen yemeklerin kalitesizliği, içinden böcek, taş gibi cisimler çıkması üzerine öğrenciler sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirmişti.

Bunun üzerine Rektör Özaydın, yemekhanede onlarla yemek yiyip sorunun çözüleceği sözünü verdi.

Öte yandan yemeği rektörün porselen tabak, öğrencilerin ise tabldot kaplarında yemek yemeleri de eleştiri konusu oldu.

YEMEK FİYATI 15 TL

Geçtiğimiz günlerde ise üniversite yemekhanesinin girişine “Öğrenci kartları turnikelerden geçerken yeni dönemden itibaren günlük ilk okuma öğrenci yemek fiyatı 15.00 TL, 2. okuma misafir fiyatı olan 60 TL düşecektir” duyurusu asıldı.

Öğrenciler, duyurunun gerçek anlamının 1 TL olan yemek ücretinin 14 kat, yani yüzde bin 400 artarak 15 TL yapılması olduğuna dikkat çekerek bu astronomik artışa sosyal medyadan tepki gösterdi.

SİYASET ARENASINDAN TEPKİLER

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, zamma şu ifadeler ile tepki gösterdi:

"Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi’nde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapılmış. Anlaşılan Gaziantep Üniversitesinde,enflasyon çok yüksek çıkmış. TÜİK diye bir kurumdan haberiniz yok mu(!)? Bu VİCDANSIZ zammı nasıl yaptınız? YAZIKLAR OLSUN."

cemal-enginyurt-001.png

İYİ Parti Antep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise şu ifadelere yer verdi:

"'Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesinde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapıldı.'

Az olmuş aslında %2700 olmalıydı, üniversite yönetimini kınıyorum !!! (Levent bak ironi yaptım sonunda ünlem var.)"

mehmet-mustaf-gurban-001.png

İlgili Haberler