Bir tıkla saniyeler içinde binlerce lirası buhar oldu!

Bir tıkla saniyeler içinde binlerce lirası buhar oldu!
Bursa’da yaşanan olayda sosyal medya hesabında gezerken, karşısına çıkan banka reklamına tıklayan kişi, dolandırıcıların ağına takıldı. Mağdurun binlerce lirası buhar oldu.

Bursa'da Merkez, Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi’nde yaşayan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, pandemi sürecinde oğluna araba almak için düşünürken, sosyal medya hesabında karşısına çıkan bir banka reklamını fark etti. Oymacı, 0.84 faizle kredi imkanı sunulduğunu görünce reklama göz gezdirdi ve bağlantı linkine tıkladı.

TANIMADIĞI NUMARA HAYATINI KAYDIRDI

Reklam sonrası karşısına çıkan formu dolduran Oymacı, bir gün sonra tanımadığı bir numara tarafından arandı. Düşük faizli kredi imkanından faydalanabileceğini düşünen Oymacı’yı dolandırıcılar tuzağa düşürdü.

ONAY KODUNU DOLANDIRICILARA VERDİ

Oymacı’nın banka hesabına sızmak amacıyla önce kimlik ve onay bilgilerini istediler. Telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara verme gafletinde bulunan Oymacı, birkaç gün sonra özel ders verdiği öğrencisinin attığı para sonrasında hesabının ekside olduğunu fark etti.

30 BİN LİRANIN ÜZERİNDE PARA ÇEKTİLER

Durum sonrası hemen hesaplarını kontrol eden adam, hesabından 30 bin liranın üzerinde kredi çekildiğini gördü. Savcılığın yolunu tutan Oymacı, kendisini dolandıran şüphelilerin bulunması ve ceza alması amacıyla kişilerden şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİLER BULUNDU

Polis ekiplerinin detaylı araştırması sonrası, tespit edilen şüpheliler bulundu. Şikayet sonrası 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 3 şüpheliden biri tutuklanarak ceza evine gönderildi. İki şüpheli ise para cezasına çarptırıldı.

Faiziyle beraber yaklaşık 60 bin lira ödeyen Oymacı, “Ben emekli bir adamım, bu bizim için kolay bir borç değil. Bu zararının karşılanması için de yargıya başvuracağım” ifadelerini kullandı.

"Adalet yerini buldu. " diyen mağdur adam, "Şimdi de tek isteğim, kullanmadığım paranın bana olan iadesi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar