Bakanlık dizi için harekete geçti! İki çocuk arasında skandal evcilik oyunu tepki çekmişti

Bakanlık dizi için harekete geçti! İki çocuk arasında skandal evcilik oyunu tepki çekmişti
Sakla Beni dizisinde iki küçük çocuk arasında geçen evcilik oyunu diyaloğu ve sahnesi izleyicileri ayağa kaldırmıştı. Gelen tepkilerin ardından Bakanlık dizi için harekete geçti.

Star TV'de yayınlanan "Sakla Beni" dizisi, ilk bölümüyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Uraz Kaygılaroğlu, Cemre Baysel ve Asude Kelebek'in başrollerini paylaştığı dizide, iki çocuk arasında geçen evcilik oyunu diyaloğu sosyal medyada tepki çekti. Bu tepkilerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dizi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sakla Beni" dizisinde yer alan çocuklarla ilgili ihmal ve istismar şüphesi uyandırabilecek bazı sahnelerle ilgili olarak RTÜK'e başvuruda bulunduklarını belirtti. Dizide çocukların kullanılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelerin bulunduğunu ve bu konuda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin aile, çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, medya kuruluşlarını sorumlu davranmaya ve gerekli hassasiyeti göstermeye davet etti. Olayın, dizinin yayınlandığı tarihten önce RTÜK'e iletilmiş olduğunu vurguladı.

9i-001.jpg

640xauto.webp

640xauto-1.webp

1024xauto.webp

ui-001.jpg

1024xauto-1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar