Bir senede 200 milyar dolar kaybetti!

Bir senede 200 milyar dolar kaybetti!
Uzun bir süredir dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, 2022 yılında servetinin yarısından fazlasını kaybetti.

Space X, Tesla ve Twitter''ın sahibi olan ABD''li milyarder Elon Musk, 2022 yılının başlarında 350 milyar dolarlık serveti ile dünyanın açık ara farkla en zengin insanıydı. Musk, 2022 yılı içerisinde Twitter''ı satın alması, yatırım yaptığı coinlerin düşüş göstermesi ve Twitter''ı satın almak için Tesla hisselerini satmasının ardından Tesla hisselerindeki ani düşüşlerle birlikte servetinin yarısından fazlasını kaybetti. Şu an 137 milyar dolar servetiyle Bernard Arnault ile birlikte dünyanın en zengin insanı olan Musk''ın 2023 yılında yapacağı yatırımlar ise tüm dünya tarafından merak ediliyor.

TWİTTER''I SATIN ALMASI PAHALIYA PATLADI

Analistler, kayıpların, Musk''ın Twitter''ı satın almasını izleyen haftalarda düşüşünü yoğunlaştıran ve bu yıl %65 oranında düşen Tesla hissesinin zayıf performansına bağlanabileceğini söylüyor. 

Musk, sosyal medya platformunu satın alma maliyetini karşılamaya yardımcı olmak için Tesla hisselerini satıyor ve bu da yatırımcıların Twitter''ı Tesla''ya tercih ettiği yönünde suçlamalarına yol açıyor.

Bloomberg''de yer alan habere göre, Musk, Tesla''nın piyasa değeri geçen yılın sonunda 1 trilyon doları aştıktan sonra 340 milyar dolarlık net servete sahipti. Ancak, serveti şu anda 137 milyar dolar değerinde.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar