Bir seçim uğruna Mansur Yavaş'ı linç etmişlerdi! Şimdi özür vakti

Bir seçim uğruna Mansur Yavaş'ı linç etmişlerdi! Şimdi özür vakti
Yerel seçimler öncesi Necmettin Kesgin'in iddiaları üzerine hakkında dava açılan Mansur Yavaş bugün beraat etti. Mansur Yavaş'a o dönem Bakan Soylu, MHP lideri Bahçeli, rakibi Mehmet Özhaseki gibi birçok isim tepki göstermiş ve adaylıktan çekilmesi gerektiğini söylemişti.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlerdeki AKP'li rakibi Mehmet Özhaseki, MHP lideri Devlet Bahçeli gibi isimler tarafından hedef gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Necmettin Kesgin'in iddiaları sonrası "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla hakkında açılan davada beraat etti. 

Kamuoyuna “saygın iş adamı” olarak tanıtılan fakat hakkında sahte senet düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası alan Necmettin Kesgin ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki "görevi kötüye kullanmak", "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından açılan davanın sekizinci celsesi Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  

Mansur Yavaş’ın üzerine atılı yasal unsurları oluşmayan görevi kötüye kullanma suçundan ise beraatine karar verildi. 

AKP VE MHP "ADAYLIKTAN ÇEKİL" DEMİŞTİ

Cumhur İttifakı ortakları AKP ile MHP, iddianame üzerine Yavaş'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğini savunmuştu. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP'nin müttefiklerinin diğer unsurları tarafından da hararetle desteklenen bu kişinin, Mansur Yavaş'ın, CHP adayının sahte senetle icra takibi yaptığı açıktır" dedi ve "Bundan sonra böyle bir adayı devam ettirip ettirmemek, CHP'nin meseleyi sindirme kapasitesiyle alakalı durumdur" ifadelerini kullanmıştı. 

AKP'li Mehmet Özhaseki, 'sahte senet' iddiaları üzerinden rakibi CHP'li Mansur Yavaş için, "Yurt dışında bir adam, bu pis işlere karışsa bırakın Ankara'ya belediye başkan adayı olmayı yeminle söylüyorum, sokağa çıkamaz. Burada ne yazık ki böyle bir görüntüyle karşı karşıyayız" demişti.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Mansur Yavaş için "Partisini, seçimi rahatlatmalı, toplumsal gerginliği azaltmalı ve bunun için de adaylıktan çekildiğini ifade etmeli. Yani diyorum ki yavaş yavaş ayrıl" demişti. 

SÜLEYMAN SOYLU'NUN TWEETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından 22 Mart 2019'da yaptığı paylaşımda Mansu Yavaş'ı yüzde 10'cu diye itham etmişti ve     Belediye başkanlığı sorumluluk gerektiren bir iştir" ifadelerini kullanmıştı. 

İşte Soylu'nun o tweeti: 

mansur-tweet-002.jpg


MELİH GÖKÇEK DE İFTİRA ATMIŞTI

Görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek de olayla ilgili Mansur Yavaş'a atıfta bulunarak şu tweeti atmıştı: 

yavas-tweet.jpg

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ? 

Yavaş 2 Mart Salı günü düzenlediği basın toplantısıyla iddialara yanıt vererek "Alnımız ak yürüyoruz. Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiçbir komplo bizi yolumuzdan alamayacaktır. Gerek haberi yapan gazete, haberlere dayanarak adil yargılamayı etkilemek isteyen Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

ÖZÜR DİLEYECEKLER Mİ? 

Mahkemenin beraat kararının ardından bakalım bu isimler Mansur Yavaş'tan özür dileyecekler mi? 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar