Bir kilo balın maliyeti uçtu: Ağızlarda tat mat kalmadı

Bir kilo balın maliyeti uçtu: Ağızlarda tat mat kalmadı
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, 1 kilo balın rekor maliyetini açıklarken, yükselen maliyet fiyatı sonrası balın marketlerde fahiş fiyatla satıldığını söyledi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, 2023 yılı üretim sezonu ve bal fiyatları maliyetlerin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Sivas Arı Yetiştiricileri Birliği'nin ev sahipliğinde, Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya birlik yöneticileri ile arıcılar katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TAB Başkanı Ziya Şahin, sahte bal ile ilgili uyarılarda bulundu. Özellikle marketlerdeki balların analizlerinin yapılması gerektiğini söyleyen Şahin, "Bakanlığın artık marketlerde hangi ürünü görüyorsa, bu ürün nerenin ürünü test etmesini bekliyoruz. Bu bizim doğal hakkımız.

balin-kilo-maliyeti-127-lira-oldu-aricilar-marketler-denetlensin-cagrisi-yapti-2794-dhaphoto1.jpg

Birlik olarak bazı balcıların, sahtekarların, market raflarının dedektifi olamayız. Böyle bir şey yaptığımız zaman; hangimiz olursak olalım kendimizi bir yerlerde görürüz. Üzerimize düşen görevi layıkıyla, birlik başkanlarımızla yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Artık devletimiz ve bakanlığımızdan bunların incelenmesini bekliyoruz" dedi.

"1 KİLO BALIN MALİYETİ 127 LİRA"

Balın maliyetini de açıklayan Şahin, "İşçilik ve maddi giderlerle birlikte 127 lira 1 kilogram balın maliyeti çıkıyor karşımıza. Bunun altında balı verdiğiniz zaman sektörü bitirirsiniz. Bu nedenle özellikle 127 liranın altında hiçbir arıcımın piyasaya bal vermemesini istiyorum. 50 yıldır bu sektörün içindeyim.

balin-kilo-maliyeti-127-lira-oldu-aricilar-marketler-denetlensin-cagrisi-yapti-2794-dhaphoto2.jpg

Birlik başkanlarımızla kafa kafaya vererek direnmemiz gerekiyor" diye konuştu. Market zincirleri ve sanayicilere de seslenen Şahin, "Bugüne kadar kilosunu 50-60 liradan aldığınız balı yüzde 30 karla marketlere verdiniz. Marketler de geçen sene 60 liraya aldığı balı 250 liradan sattı. Buradan Ticaret Bakanlığı'na sesleniyorum. Bizlerin kontrol edildiği kadar biraz da bunlar kontrol edilsin. Yüzde 400'lük karla tüketiciye bal vermek kimin vicdanına sığar" dedi. (DHA)

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar